Vîlceanu: Un impozit sau o taxă auto comportă câteva riscuri

07 10. 2021
Masini Autovit Cetelem

„Un impozit sau o taxă auto comportă câteva riscuri. Am fost în situaţia de a restitui oamenilor banii pe care i-am colectat la un moment dat. Eu cred că în momentul în care vom avea o soluţie clară este şi momentul în care trebuie să comunicăm ce se va întâmpla. Până atunci, există această politică pentru a găsi o modalitate de descurajare a importului de maşini rulate. Pe de altă parte, în penultima şedinţă de Guvern am luat acea decizie ca acela care aduce în ţară o maşină rulată să fie şi cel care o prezintă la Registrul Auto şi asta implică câteva lucruri benefice din mai multe domenii, inclusiv al finanţelor”, a afirmat Vîlceanu.

În acelaşi context, demnitarul a menţionat că în PNRR există o serie de măsuri pentru creşterea numărului de staţii de încărcare.

„Politica este de descurajare a importului de maşini uzate şi de înnoire a parcului auto. Pe de altă parte, în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.) sunt o serie de măsuri pentru creşterea numărului de staţii de încărcare. Ne dorim ca în fiecare localitate, prin PNRR, să fie finanţată o staţie de încărcare şi, probabil, pe viitor microbuzele şcolare care vor fi cumpărare vor fi electrice. Sunt o serie întreagă de măsuri pe care le urmărim, astfel încât numărul de maşini din parcul auto înnoit să crească an de an”, a declarat Dan Vîlceanu.

Acesta a subliniat că este la curent cu problemele industriei auto din România, iar soluţiile pentru rezolvarea acestora ar putea veni în cel mai scurt timp.

„Sunt un pasionat al industriei auto şi vin la Salonul Auto Bucureşti cred că de când eram în liceu. Am cunoscut toată perioada de transformări a acestui eveniment. În calitate de ministru al Transporturilor, vreau să ştiţi că facem toate eforturile pentru a avea o reţea de drumuri în România cât mai repede la nivelul pe care ni-l dorim cu toţii. Cunosc problemele industriei legate de tranzitul maşinilor pe tren şi problemele de la Vama Curtici. Ne dorim ca ele să fie rezolvate cât mai repede. De asemenea, problemele legate de procesul de aprovizionare a uzinelor producătoare de maşini din România şi cred eu că prin dezvoltarea reţelei rutiere şi feroviare aceste probleme vor fi rezolvate cât mai repede. De asemenea, în calitate de ministru al Finanţelor încercăm an de an să suplimentăm sumele pentru maşinile electrice, pentru programele pe care le avem în România pentru dezvoltarea şi înnoirea parcului auto. Această industrie cunoaşte o dezvoltare tehnică incredibilă. De la an la an apar noi tehnologii, lucru care necesită şi din partea noastră să ţinem pasul cu această dezvoltare”, a punctat ministrul demis al Finanţelor.

Zeci de modele auto-moto sunt expuse pe o suprafaţă de peste 25.000 de metri pătraţi în cadrul Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2021, ce are loc la Centrul Expoziţional Romexpo în perioada 7 – 17 octombrie.

Accesul la eveniment se face pe baza certificatului verde cu respectarea legislaţiei în vigoare, iar preţul unui bilet de intrare este de 40 de lei.