Faţă de preţul din piaţă de vineri, preţul ţintă este cu 13% mai mic.
„Menţin recomandarea „VINDE“, având în vedere evoluția rezultatelor financiare pe parcursul T1-3, persistența riscurilor macro-financiare globale riscurilor (criza datoriilor suverane și „prăpastia fiscală“ din SUA, ca şi consecințele sale în zona euro sau în stâncă fiscale Statele Unite), ca și riscurile interne economice și politice interne“, scrie analistul Andrei Rădulescu, de la Broker Cluj Napoca, în raportul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.
Comparația cu bănci similare din Austria, Cehia, Portugalia și chiar Spania este încă defavorabilă celei mai mari bănci românești listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform raportului citat. Estimarea preţului ţintă s-a făcut inclusiv comparând rezultatele BRD cu cele ale băncilor similare.
BRD Groupe Societe Generale a înregistrat în primele nouă luni un profit net 10,38 milioane lei, ca urmare a creşterii provizioanelor cu 58%, la 1,16 miliarde lei, evoluţie influenţată în principal de scăderea valorii garanţiilor creditelor neperformante.
Profitul BRD scăzuse de 7 ori în primele şase luni ale anului faţă de iunie 2011