Werk Property, firma care a ridicat la Timişoara prima clădire de birouri cu acces biometric, caută alte patru oraşe pentru investiţii

Ultimii doi ani au arătat că nu doar piaţa imobiliară din Bucureşti s-a dezgheţat, ci şi cea din provincie. Pe segmentul centrelor comerciale, NEPI a continuat să deschidă noi malluri în oraşele din provincie şi are o acoperire naţională, în timp ce pe partea de birouri, companiile din Bucureşti rămân în Bucureşti. La Cluj, Iaşi sau Timişoara, cei care construiesc birouri pentru multinaţionalele care se extind în centrele universitare sunt construite de antreprenori locali.
Andrada Ghira - lun, 04 dec. 2017, 21:54
Werk Property, firma care a ridicat la Timişoara prima clădire de birouri cu acces biometric, caută alte patru oraşe pentru investiţii

Oferta de birouri din Timişoara se va îmbogăţi la sfârşitul acestui an cu una dintre cele mai moderne clădiri din ţară. Compania Werk Propery Group, la care partener este Virgil Tornoreanu, va livra în decembrie Vox Technology Park.

Cu zece etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 26.000 de mp, clădirea este deja închiriată în proporţie de 60%, la o chirie medie de 13 euro/mp. Investiţia de 30 de milioane de euro a fost susţinută în totalitate din surse proprii. „Dacă am fi luat credit de la bancă, am fi întârziat patru, şase luni”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Virgil Tornoreanu, partener Werk Group, care se aşteaptă ca în trimestrul II din 2018 clădirea să fie în totalitate închiriată.

În plus, compania se pregăteşte de lansarea unui proiect rezidenţial neobişnuit în România, cu grădini verticale şi are în plan extinderea şi în alte oraşe.

Bucureştiul este o piaţă interesantă, dar foarte greu de gestionat de la Timişoara. În prezent ne uităm la alte patru oraşe în care să investim, în două pe partea de birouri, iar în altele două, pe partea de rezidenţial”, mai spune omul de afaceri.

Birouri moderne, bonus pentru angajaţi

Pentru companiile din Timişoara, a avea un birou calitativ a devenit ceva primordial, iar acestea se relochează în spaţii mai bune. Şi chiar dacă nu au privit până acum biroul ca un bonus, companiile sunt dispuse să plătească doi euro în plus pe mp pentru fiecare angajat în fiecare lună.

„Noi oferim chiriaşilor un mediu calitativ şi o modalitate de a-şi fideliza angajaţii. Dacă luăm un spaţiu de opt mp alocat unui angajat în România, compania plăteşte 16 euro pe lună, în plus. În clipa în care le spun asta celor de la HR, dacă sunt dispuşi să plătească 16 euro pe lună incluzând şi taxele angajatorului pentru a-şi fideliza angajaţii, privesc altfel lucrurile”, mai spune Tornoreanu.

Vox Technology Park este prima clădire de birouri din România care permite identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentelor sau recunoaştere facială.

Rezidenţial lângă birouri

Planurile Werk Property nu se opresc doar la clădirea de birouri. Chiar în spatele Vox Technology Park, compania deţine un teren de 7.000 de mp şi unde vrea să construiască un proiect rezidenţial unic.

„În spatele clădirilor de birouri vom dezvolta un orăşel pe verticală. Vorbim de 120 de apartamente şi de o investiţie de 15 milioane de euro„, mai spune Tornoreanu.

Compania va începe lucrările după ce are autorizaţia de construcţie, pe care se aşteaptă să o obţină în decembrie.

Statul concurează privatul

„Timişoara se dezvoltă ca Munchen, iar analogia e foarte bună, pentru că salariile cresc, ceea ce este bine pentru angajaţi, dar pe perioadă scurtă şi medie, acest lucru va face ca unele companii să îşi amâne investiţiile pentru că nu găsesc oameni. În Timiş, şomajul este de sub 1% şi ştiu o companie care vrea să-şi deschidă sediu, caută 100 de oameni şi nu găseşte. Sunt multe companii care îşi amână decizia de a veni şi investi în România”, mărturiseşte Virgil Tornoreanu.

Potenţialul de dezvoltare al Timişoarei este dat şi de proximitatea de graniţele de vest, spre ţările unde infrastructura este bună. „Pentru noi, capitala e Viena, nu Bucureşti”, mai spune Tornoreanu.

Dar pe lângă faptul că se găsesc destul de greu angajaţi, omul de afaceri mai spune că statul român face competiţie mediului privat, prin salariile mărite, în timp ce a uitat „să-şi dea partea” şi a redus investiţiile.

Werk Property Group face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri. Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice și bancare din vestul Europei, fiind și resellerul și service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

Te-ar mai putea interesa și
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află în topul cartierelor în care locuitorii percep costul vieții ca fiind......
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...
BLACK FRIDAY NISSA 2024: Extra Reduceri, Noutăți și Discounturi de până la 80%!
BLACK FRIDAY NISSA 2024: Extra Reduceri, Noutăți și Discounturi de până la 80%!
Black Friday la NISSA devine mai mult decât un eveniment de shopping – este o experiență complet reinventată! Cu reduceri ...
Bitcoin ajunge la un nou record istoric de peste 97.000 de dolari: Top proiecte de investit
Bitcoin ajunge la un nou record istoric de peste 97.000 de dolari: Top proiecte de investit
Bitcoin a atins recent un nou maxim istoric de 97.862 dolari, și nu arată semne de încetinire. Se pare că va ajunge la ...