Visa și Thunes extind serviciul Visa Direct către 1,5 miliarde de portofele digitale

Visa încheie un parteneriat cu Thunes pentru a permite persoanelor fizice și IMM-urilor să transfere bani la nivel internațional prin intermediul a 78 de furnizori de portofele digitale, care cumulează 1,5 miliarde de portofele mobile emise în 44 de țări și teritorii, informează cele două companii prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 20 oct. 2022, 20:55
Visa și Thunes extind serviciul Visa Direct către 1,5 miliarde de portofele digitale

Prin acest parteneriat, numărul de beneficiari ai Visa Direct ajunge la aproape 7 miliarde, respectiv peste 3 miliarde de carduri, peste 2 miliarde de conturi și 1,5 miliarde de portofele digitale.

Pentru persoanele nebancarizate din piețele emergente, portofelele digitale reprezintă tot mai adesea un prim contact cu sistemul financiar. Consumatorii nu au nevoie de card sau cont bancar pentru a le alimenta sau pentru a primi bani. Acest lucru contribuie la creșterea incluziunii financiare și oferă persoanelor care provin din medii defavorizate posibilitatea de a accesa produse financiare cu un impact major asupra modului în care trăiesc și lucrează.

„Visa face eforturi să extindă modalitățile prin care persoanele fizice și IMM-urile pot accesa economia globală, fie că vorbim de un agricultor din Bangladesh sau de un tânăr profesionist din Londra care dorește să trimită bani familiei din străinătate”, a declarat Ruben Salazar Genovez, șeful Visa Direct la nivel global.

„Suntem încântați să colaborăm cu Thunes și să facilităm accesul rapid și simplu la sistemul financiar pentru mai mulți clienți din întreaga lume, care folosesc portofelele digitale ca principal instrument financiar”, a mai precizat Salazar.

Prin această colaborare, platforma Thunes de plăți B2B se va conecta la Visa Direct, adăugând opțiunea de transfer prin portofel digital către 78 de furnizori, care sunt deja incluși în Thunes. Prin integrarea Visa Direct, instituțiile financiare, guvernele, neobăncile și operatorii de transfer de bani vor putea să utilizeze noua funcționalitate, extinzând astfel accesul la instrumente financiare pentru consumatori și IMM-uri de pe piețele din Africa, Asia, America Latină, Europa Centrală și de Est și Orientul Mijlociu, unde portofelele digitale pot fi principalul instrument de plată.

„Suntem încântați că, dintre toate companiile de plăți, Thunes colaborează pentru această lansare cu Visa, lider la nivel global”, a declarat Peter De Caluwe, CEO al Thunes.

„Prin combinarea rețelei Visa și a infrastructurii de plăți a Thunes, acest parteneriat are potențialul de a contribui la dezvoltarea unei noi ere globale a plăților incluzive și accesibile”.

Prin extinderea acoperirii sale cu cele 1,5 miliarde de portofele digitale, Visa Direct oferă în prezent acces la aproape 7 miliarde de carduri, conturi și portofele digitale din peste 190 de zone geografice, precum și plăți în 160 de monede, prin conectarea la 16 rețele de carduri, 66 de sisteme locale de Case de Compensare Automate (ACH), 11 rețele de plată în timp real (RTP) și cinci gateway-uri de plată.

Despre Visa

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii.

Despre Thunes

Fondată în 2016, Thunes este o companie B2B care facilitează plăți pentru afacerile cu cea mai rapidă creștere din lume – de la giganți Gig Economy, precum Uber, Deliveroo și super-aplicația Grab din Asia de Sud-Est, până la lideri globali din sectorul fintech, cum ar fi PayPal și Remitly. Printr-o simplă conexiune, consumatorii și companiile pot face plăți și pot fi plătiți în orice colț al lumii. Thunes acceptă în prezent 79 de monede, permite plăți în 130 de țări și facilitează acceptarea a 300 de metode de plată. În aprilie 2022, Thunes a devenit acționar majoritar al companiei și platformei de conformitate Tookitaki, lider în domeniul AML, implementând standarde înalte în domeniul conformării, antifraudei și prevenirii spălării banilor (AML) și stabilind un etalon internațional în privința conformării durabile. Compania are sediul în Singapore, birouri regionale în Londra, Paris, Shanghai, New York, Dubai, Nairobi, Arizona și Barcelona.

Te-ar mai putea interesa și
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 de cetăţeni, adică 23,29% din numărul celor înscrişi în listele......
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...
Intrăm într-o nouă eră – Ursula von der Leyen, despre acordul istoric COP29
Intrăm într-o nouă eră – Ursula von der Leyen, despre acordul istoric COP29
Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a salutat duminică acordul la care au ajuns ţările reprezentate ...
Hyundai intră în segmentul SUV-urilor electrice cu trei rânduri de scaune cu Ioniq 9
Hyundai intră în segmentul SUV-urilor electrice cu trei rânduri de scaune cu Ioniq 9
Hyundai Ioniq 9 este primul SUV electric cu trei rânduri de scaune al companiei din Coreea și vizează un segment aflat ...