Vladimir Putin: Companiile ruseşti trebuie să fie înregistrate în Rusia

Companiile ruseşti trebuie să fie înregistrate în Rusia şi trebuie să aibă o structură transparentă a acţionariatului, a anunţat, miercuri, preşedintele Vladimir Putin, accentuând unul dintre principalele sale mesaje - că afacerile trebuie să revină acasă, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 20 mart. 2014, 13:56
Vladimir Putin: Companiile ruseşti trebuie să fie înregistrate în Rusia

‘Companiile ruseşti trebuie să fie înregistrate pe teritoriul naţiunii noastre, în ţara noastră şi trebuie să aibă o structură transparentă a acţionariatului’, a afirmat Vladimir Putin, la o reuniune cu şefii celor mai mari firme din Rusia.

Afaceriştii ruşi sunt îngrijoraţi de impactul sancţiunilor statelor vestice în urma deciziei preşedintelui Putin de anexare a Crimeei.

Uniunea Europeană va extinde lista cu personalităţi ruse şi ucrainene proruse vizate de interdicţia privind vizele şi de blocarea bunurilor, a anunţat joi cancelarul german, Angela Merkel, lăsând, totodată, deschise porţile pentru sancţiuni economice în cazul escaladării situaţiei.

UE este principalul partener comercial al Rusiei, reprezentând aproape jumătate din exporturile şi importurile Moscovei, conform celor mai recente date de la Ministerul Economiei.

Putin a promis măsuri pentru a stopa înfiinţarea de firme în paradisuri fiscale, în vederea opririi ieşirilor de capital din Rusia.

Moscova nu va impune restricţii asupra mişcărilor de capital, a anunţat, marţi, Banca Centrală a Rusiei, atenuând temerile privind introducerea unor astfel de restricţii pentru a stopa ieşirea capitalului, care s-a accelerat de la ocuparea Crimeei de către forţele ruseşti.

Banca Centrală a Rusiei a apreciat, marţi, că politica sa monetară este suficient de puternică pentru a furniza stabilitate financiară şi nu ia în discuţie impunerea de restricţii asupra mişcărilor de capital.

Eventuala introducere a unor restricţii asupra mişcărilor de capital ar reduce cererea de valută în Rusia, dar ar majora şi costurile de împrumut pentru stat şi pentru companii.

Ministerul de Finanţe de la Moscova intenţiona ca în acest an să emită obligaţiuni în valoare de şapte miliarde de euro.

În primele două luni ale acestui an, Banca Centrală a Rusiei a vândut aproape 14 miliarde de dolari şi 1,3 miliarde de euro, cheltuind peste 11 miliarde de dolari pentru a stopa deprecierea rublei.

‘Investitorii se tem de potenţialele sancţiuni care ar putea urma după votul de duminică. Oamenii vând acţiunile ruseşti ca măsură preventivă în cazul în care sunt impuse sancţiuni’, a declarat analistul Dmitry Mikhailov, de la Alfa Capital Partners Ltd, Moscova

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...