În perioada iunie – septembrie 2015, veniturile din servicii au urcat cu 1,2%, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 0,8%. Este al treilea trimestru consecutiv de creştere, după declinul din ultimii trei ani. Rezultatele exclud impactul achiziţiilor şi al fluctuaţiilor de curs valutar.
Vodafone a profitat de pe urma redresării afacerilor din Europa, afectată de războiul preţurilor şi de şomajul ridicat, precum şi de creşterea cererii pentru telefonia mobilă în Africa şi India, scrie Agerpres.
Grupul britanic a revizuit în creştere estimările pentru acest an fiscal, când ar urma să înregistreze un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 11,7 – 12 miliarde de lire sterline, de la 11,5 miliarde de lire sterline previzionat anterior.
Marţi, Vodafone a anunţat că ia în considerare listarea subsidiarei sale din India, care are peste 180 de milioane de clienţi.
Profitul operaţional în perioada aprilie – septembrie 2015 a urcat cu 1,9%, la 5,79 miliarde de lire sterline, depăşind estimările analiştilor, de 5,69 miliarde de lire sterline.
‘Situaţia din Europa se stabilizează, şapte din cele 13 pieţe au înregistrat o creştere a veniturilor din servicii în perioada aprilie – septembrie 2015 şi în special sudul Europei arată o redresare solidă’, a apreciat directorul general Vittorio Colao.
Vodafone are divizii în 26 de ţări, 57 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 30 septembrie 2015, Vodafone avea 454 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12,5 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.
Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., avea un număr total de peste 9,053 milioane de clienţi la 30 septembrie 2015, în creştere cu 546.371 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.