Potrivit surselor, cele două companii au semnat un acord de confidenţialitate cu privire la o posibilă colaborare şi au ca obiectiv să ajungă la un acord în primul trimestru din 2019. Sursele au subliniat că parteneriatul ar putea include folosirea în comun a turnurilor de telefonie mobilă şi a echipamentelor radio precum şi accesul celeilalte părţi la frecvenţele 5G în valoare de 4,8 miliarde euro pe care cele două companii le-au achiziţionat la licitaţia care a avut loc în cursul acestui an.
Un acord între cei doi rivali ar permite lansarea mai rapidă a unor servicii de telefonie mobilă de ultimă generaţie şi este posibil să fie aprobat de Guvernul italian, care face presiuni pentru viteze mai mari de Internet şi vrea să descurajeze eforturile de dublare a reţelelor.
5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă. Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date.
Noul director general de la Vodafone, Nick Read, a semnalat că este deschis la ideea de a încheia parteneriate în domeniul turnurilor de telefonie mobilă în condiţiile în care este presat de investitori să facă un echilibru între costul achiziţiilor, inclusiv tranzacţia de 18,4 miliarde euro pentru unele din activele Liberty Global Plc din Europa, cu angajamentele pentru majorarea dividendelor şi a sumelor pentru creştere organică.