Vodafone România a extins acoperirea rețelei mobile cu peste 700 de stații 4G în mediul rural

09 08. 2021
vodafone-logo_46862600

În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

Reamintim că, la începutul anului trecut, ANCOM a amendat RCS&RDS, Telekom, Vodafone şi Orange cu 1,6 milioane lei în total pentru că neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire a semnalului pentru serviciile de telefonie mobilă. În acest an, doar Telekom nu și-a îndeplinit aceste obligații.

„Digitalizarea României înseamnă acces egal la infrastructură și servicii digitale atât pentru locuitorii din mediul
urban, cât și pentru cei din mediul rural. Conectarea comunităților rurale, inclusiv a celor mai izolate, este
esențială pentru dezvoltarea societății în ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechităților, prin crearea de oportunități de dezvoltare și asigurarea de șanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetățenii și companiile din aceste zone. Unul dintre pilonii misiunii noastre este tocmai această ambiție de a contribui la crearea unei societăți în care nimeni nu este lăsat în urmă. De aceea, una dintre prioritățile noastre în atingerea acestei ținte este de a extinde rețelele Vodafone cu precădere în acele zone în care serviciile de comunicații nu au ajuns încă. Ne bazăm pe cea mai performantă rețea de date mobile din România și pe o rețea fixă de înaltă calitate pentru a asigura accesul la servicii de comunicații și pentru aceste comunități izolate”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.

Extinderea și îmbunătățirea conexiunii digitale în mediul rural constituie componente cheie pentru atingerea
obiectivelor Decadei Digitale așa cum au fost enunțate de Comisia Europeană. Conform raportului privind
Conectarea rurală realizat de Deloitte la solicitarea Vodafone Group, digitalizarea în mediul rural prin conectarea la servicii de comunicații a comunităților va crea oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii locali și companiile mici care, la rândul lor, vor genera oportunități de angajare și surse de venit pentru membrii comunității, va asigura acces la infrastructură și servicii la standarde ridicate de calitate, incluziune socială și participarea activă a tuturor membrilor societății la viața socială, economică și culturală și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sustenabilă prin încurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse.

Vodafone a fost recunoscută drept cea mai fiabilă rețea 5G din România de către auditorul independent umlaut, și a obținut totodată cel mai mare punctaj pentru performanța serviciilor de date mobile.

„Confirmarea performanței serviciilor de date mobile oferite de Vodafone România vine în urma unor măsurători comparative efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut, în primăvara acestui an. Aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut”, arată operatorul într-un comunicat de presă.

Pe lângă investițiile semnificative în extinderea acoperirii cu servicii 4G în mediul rural și a serviciilor 5G în
mediul urban, Vodafone România investește în extinderea rețelei sale fixe de Internet, televiziune și telefonie
și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix.

În perioada martie 2020 și iunie 2021, Vodafone și-a extins rețeaua fixă în urma dezvoltărilor de rețele noi sau a extinderii celor existente oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.