Vodafone România a lansat soluţii de business pentru Industria 4.0, prin reţeaua Supernet 4G

Economica.net
07 10. 2015
vodafone_80095200

Industria 4.0 reprezintă termenul care defineşte cea de-a patra revoluţie industrială, ce cuprinde tehnologii din domeniul automatizării, schimbului de date şi al producţiei, ce urmează revoluţiei digitale.

‘Ca lideri în domeniul inovaţiei, suntem bucuroşi să le oferim clienţilor serviciilor de business patru noi soluţii M2M, cu rolul de a automatiza procesele de business, adăugând valoare serviciilor şi optimizând structura de costuri. România are un foarte mare potenţial de a îşi creşte amprenta în Industria 4.0, iar toate companiile pot beneficia şi mai mult de cea mai rapidă reţea din Europa, cu o acoperire extinsă 4G şi soluţii de securitate de cel mai înalt nivel, încorporate la nivelul reţelei’, a declarat Markus Lause, director Enterprise Business Unit Vodafone România.

Soluţia Connected Cabinets permite companiilor să îşi gestioneze stocurile şi să aibă vizibilitate asupra bunurilor care implică un nivel ridicat de capital circulant, printr-o platformă online, optimizată şi pentru telefonul mobil, cu indicatori în timp real, de tipul localizării exacte, funcţionalităţii, temperaturii şi greutăţii produselor din frigidere, cabine şi vitrine frigorifice.

Soluţia Digital Media Signage poate gestiona media digitală pe display-uri, de la distanţă, online şi în timp real. Serviciul permite o monitorizare îmbunătăţită a interesului clienţilor şi a implicării acestora, pentru conţinutul de tip advertising afişat.

Supravegherea Video reprezintă un sistem ce funcţionează prin intermediul Vodafone cloud, pe o platformă securizată, ce integrează opţiuni video mobile şi dezvoltate de terţi. Serviciul permite control video virtualizat şi integrat prin orice terminal, prin administrare online în timp real, precum şi prin acces de la distanţă.

Noul serviciu Managed Asset Tracking permite companiilor să îşi vizualizeze în timp real poziţionarea flotei, să îşi optimizeze vânzările şi traseele de distribuţie, precum şi să îşi îmbunătăţească nivelul consumului de combustibil. Pe lângă componenta de timp real, serviciul afişează şi timpul estimat de sosire a vehiculelor.

Soluţiile M2M transformă radical modelele existente de afaceri şi crează o schimbare completă în întreaga industrie auto. Serviciile de siguranţă, securitate şi facilitare, precum eCall şi bCall, trimit informaţii de localizare şi diagnostic şi aduc într-un timp scurt asistenţă la faţa locului în caz de accident sau defecţiune, potrivit Vodafone.

Serviciile de diagnostic şi mentenanţă de la distanţă fac posibilă auto-diagnosticarea defectelor mecanice ale vehiculelor şi îmbunătăţirea performanţelor în conformitate cu condiţiile de drum. Serviciile de infotainment precum prognozele meteo, accesul constant la internet, sisteme de navigaţie în timp real şi display-urile de drum în baza poziţiei ajută la îmbunătăţirea experienţei şofatului.

Serviciile de Management al Relaţionării cu Vehiculul (vRM) redefinesc relaţiile cu clienţii şi oferă OEM-urilor şi dealerilor posibilitatea de a oferi servicii generatoare de venit cu valoarea adăugată, precum ‘Urmărirea Vehiculelor Furate’ şi aplicaţiile anti-furt bazate pe localizare.

Serviciile de management al vehiculelor ajută la încurajarea unei conduite mai eficiente la volan, la optimizarea planificării traseului, la timpurile de răspuns la viteză, la îmbunătăţirea eficienţei şi la maximizarea utilizării vehiculelor.

Serviciile personalizate ‘pay-as-you-drive’ ajută la reducerea primelor de asigurare şi abordează probleme precum sănătatea şi siguranţa, obligaţia de prudenţă şi eficientă, precizează Vodafone.

Tuturor companiilor care îşi activează noi servicii M2M, primele 50 de SIM-uri sunt oferite gratuit de Vodafone, până la sfârşitul anului.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 55 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 30 iunie 2015, Vodafone avea 449 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.