Voiculescu: Nimeni nu poate să îmi confişte averea, pentru că nu am avere
‘Nimeni nu poate să îmi confişte averea pentru simplul fapt că nu am avere. Dacă se pune problema aşa-zisei confiscări extinse, confiscarea extinsă se referă la tot ce s-a întâmplat după 2012. Ca atare, eu neavând avere, confiscarea extinsă în cazul meu nu se pune problema. Totuşi, e bine pentru toată lumea să ştie că această confiscare de care se vorbeşte nu are nicio legătură cu fiicele mele. Are legătură cu dosarul ICA şi atât. Ca atare, nu se pune sub nicio formă problemă ca Antena 3, pe care şi-ar dori-o poate unii şi alţii să o ia, să mi-o confişte. Nu are nicio legătură trustul. Mai mult decât atât, trustul funcţionează bine, aseară am auzit că a avut nişe audienţe extraordinare’, a declarat Dan Voiculescu.
El a precizat că îl deranjează faptul că trebuie să se prezinte în fiecare luni şi vineri la Poliţie, după ce procurorii i-au impus controlul judiciar.
‘Mă deranjează faptul că trebuie să mă prezint în fiecare luni şi vineri la Poliţie. Mă sună domnul comisar, domnul inspector de trei-patru ori pe rând, unde sunt, ce fac’, a spus Voiculescu.
Întrebat ce se va întâmpla la termenul de pe 4 august în dosarul ICA, el a spus că se va discuta despre schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de spălare de bani.
‘Între timp, am devenit un mic specialist în spălare de bani, am studiat mult. Am înţeles că pentru spălare de bani este obligatoriu de două lucruri, de bani murdari, ceea ce nu este cazul la mine, pentru că toţi banii mei au fost numai în conturi bancare şi de intenţia de a ascunde produsul sau banii pe care i-ai obţinuţi. Nu este cazul pentru că eu am lăsat totul moştenire fetelor mele prin acte legale. Ca atare nu poate fi vorba de spălare de bani (…) Spălare de bani înseamnă bani în numerar peste suma 15.000 euro. Iar în cazul lui Traian Băsescu, care a depus în contul personal peste 120.000 dolari, se încadrează în spălare de bani’, a explicat Voiculescu.
În continuare, Dan Voiculescu a declarat că nu îi este teamă de o condamnare în dosarul ICA, dar a recunoscut că îi este teamă de ‘boală şi de Dumnezeu’.
‘De ce mi-e teamă? De Dumnezeu şi de boală. Mi-e frică de boală. Am avut situaţii care mă fac să-mi fie teamă de boală grea şi de Dumnezeu. Pe pământ nu mi-e teamă decât de mine să nu greşesc în faţa oamenilor. O eventuală condamnare ar fi o mare nedreptate, dar ar fi o mică nedreptate faţă de alte nedreptăţi mari care se întâmplă în România. Când am intrat în lupta politică cu Băsescu, mi-am asumat nişte riscuri. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele unui stat, indiferent ce fel de stat’, a mai spus Voiculescu.
Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a anunţat faptul că dacă judecătorii vor menţine controlul judiciar în cazul lui Dan Voiculescu va adresa o plângere la CEDO, pentru că liderului PC i s-a încălcat unul din drepturile fundamentale, respectiv dreptul la liberă circulaţie, atât în ţară, cât şi în străinătate.
De asemenea, avocatul a spus că intenţionează să formuleze plângeri penale împotriva unor foşti angajaţi ai trustului Intact, pentru delapidare sau înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, însă Gheorghiţă Mateuţ nu a dorit să dezvăluie numele acestora.
Curtea de Apel Bucureşti a judecat marţi cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de şantaj.
Pe 10 iulie, Tribunalul Bucureşti i-a respins solicitarea lui Voiculescu, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la începutul lunii iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.