De asemenea, oficialul român a subliniat necesitatea îmbunătăţirii regulilor privind împărţirea costurilor de rezoluţie la nivelul unui grup şi a regulilor privind intrarea statelor non-euro în respectivul acord şi a condiţiilor de ieşire, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), remis marţi AGERPRES,
În cadrul discuţiilor privind situaţia economică la nivelul Uniunii Europene, ministrul român a subliniat existenţa unui deficit al cererii în UE derivat din ajustarea severă a deficitului de cont curent pe seama corecţiei investiţiilor sectorului privat şi necesitatea încurajării creşterii economice prin stimularea cererii interne. Liviu Voinea a apreciat succesul programului României cu UE şi FMI reflectat în rata ridicată de creştere economică din 2013.
Acordul Interguvernamental privind Funcţionarea Fondului de Rezoluţie, împreună cu Regulamentul privind Mecanismul Unic de Rezoluţie sunt menite să asigure implementarea celei de-a doua etape a Uniunii Bancare la nivelul Uniunii Europene. Regulamentul stabileşte regulile privind Mecanismul Unic de Rezoluţie, iar Acordul stabileşte modul în care statele participante pun la dispoziţie resursele aferente Fondului Unic.
În perioada 17-18 februarie 2014, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat la reuniunea referitoare la Acordul Interguvernamental privind Fondul Unic de Rezoluţie şi la reuniunea Consiliului ECOFIN, care s-au desfăşurat la Bruxelles.