‘Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizaţia patronală a sectorului bancar românesc, a aprobat primirea în calitate de membru a Volksbank România, extinzând astfel organizaţia pentru a doua oară în ultima lună. Membrii Consiliului Director al CPBR – Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Răsvan Radu (UniCredit Ţiriac Bank), Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale) şi Tomas Spurny (Banca Comericală Română) – au aprobat aderarea Volksbank România în şedinţa din 29 iulie’, se precizează în comunicat.
Potrivit documentului, cele şase bănci care compun acum CPBR deţin circa jumătate din activele sistemului bancar din România iar angajaţii acestora reprezintă mai mult de o treime din totalul angajaţilor la nivelul întregului sector bancar.
‘Decizia Volksbank de a se alătura CPBR reflectă faptul că aceştia doresc să contribuie la obiectivele noastre de a avea un sistem bancar mai modern, mai competitiv, oferind astfel şi protecţie reală consumatorilor. Aderarea Volksbank la CPBR la mai puţin de o lună după ING Bank România ne confirmă o dată în plus faptul că iniţiativa băncilor fondatoare ale CPBR de a înfiinţa o organizaţie patronală care să întărească dialogul tripartit şi să ajute la dezvoltarea economică a României a fost atât necesară cât şi binevenita’, a declarat Steven van Groningen, presedintele Consiliului Director al CPBR.
La rândul sau, Benoit Catel, preşedintele Volksbank România, a subliniat faptul că aderarea la CPBR evidenţiază dorinţa puternică a băncii de a răspunde noilor provocări cu idei noi, însă şi de a-şi asuma responsabilităţi pentru trecut şi pentru modul în care va arăta activitatea băncilor în viitor.
‘Credem în obiectivele CPBR şi considerăm această nouă platformă de reprezentare ca fiind un mediu caracterizat de transparenţă, responsabilitate şi coeziune’, a conchis Benoit Catel.
Consiliul Patronatelor Bancare din România a fost înfiinţat la data de 28 aprilie 2014 şi ‘îşi propune să contribuie la creşterea încrederii în sistemul bancar românesc şi la dezvoltarea economica a României, atât ca parte a dialogului tripartit ‘Guvern-Patronat-Sindicate’, cât şi prin ridicarea standardelor bancare ca bază a protecţiei reale a consumatorilor’, se mai arată în comunicatul citat.