Volkswagen are probleme în Rusia

Brandul Volkswagen (VW) a raportat o scădere de 0,4% a vânzările de automobile în octombrie, la 517.400 unităţi, din cauza declinului din Rusia şi din America de Nord şi de Sud, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 11 nov. 2014, 21:29
Volkswagen are probleme în Rusia

În primele zece luni din 2014, livrările Volkswagen au urcat cu 2,6%, la nivelul record de 5,08 milioane de automobile, compania germană menţinându-şi obiectivul de a vinde peste şase milioane de maşini până la sfârşitul acestui an.

În Europa Centrală şi de Est, livrările de maşini Volkswagen au continuat să scadă în acest an, din cauza incertitudinilor din regiune. În perioada ianuarie-octombrie 2014, vânzările VW în Europa Centrală şi de Est au înregistrat un declin de 9%, la 200.500 unităţi, în timp ce în Rusia scăderea a fost de 20,6%, la 129.900 vehicule. În America de Nord vânzările au scăzut cu 12,2% (517.600 unităţi), în timp ce în America de Sud declinul a fost de 18,5% (547.700 unităţi).

În regiunea Asia-Pacific livrările au crescut în primele zece luni din 2014 cu 12,4%, depăşind 2,47 milioane de automobile, din care 2,30 milioane au fost vândute în China.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, a renunţat la intenţia de a-şi majora participaţia la societatea comună pe care o deţine împreună cu partenerul chinez FAW-Volkswagen Automotive, au declarat marţi pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Limitarea ambiţiilor VW în China, unde vinde aproape 40% din vehiculele sale, vine după ce Beijingul a încercat să promoveze producătorii auto locali iar cei străini sunt atent verificaţi.

Eforturile VW de a-şi majora, de la 40% la 50% participaţia deţinută la FAW-Volkswagen Automotive, au fost oprite după mai mult de un an de negocieri, susţin sursele. Profitul acestei societăţi mixte s-a dublat din 2010, la 4,3 miliarde de euro în 2013.

Reprezentanţii VW şi ai societăţii mixte FAW-VW nu au comentat informaţia.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devanseze Toyota Motor, pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

În 2013, clasamentul celor mai mari constructori auto din lume a avut următoarea ordine: pe primul loc grupul japonez Toyota, cu 9,98 milioane vehicule vândute, urmat Volkswagen şi GM.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia şi Serbia anunță întărirea cooperării lor militare. Erdogan dă de înțeles că va livra drone militare Belgradului
Turcia şi Serbia anunță întărirea cooperării lor militare. Erdogan dă de înțeles că va livra drone militare Belgradului
Turcia şi Serbia au anunţat vineri o nouă etapă în cooperarea lor militară, cu ocazia vizitei la Belgrad a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a lăsat să se înţeleagă că......
Coreea de Nord acuză Coreea de Sud că a aruncat un număr uriaș de maifeste deasupra Phenianului, folosind o dronă
Coreea de Nord acuză Coreea de Sud că a aruncat un număr uriaș de maifeste deasupra Phenianului, folosind o dronă
Coreea de Nord a acuzat vineri Coreea de Sud că trimis deasupra capitalei Phenian drone care au răspândit un "număr uriaş" ...
Scholz anunță că Germania oferă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 1,4 miliarde de euro
Scholz anunță că Germania oferă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 1,4 miliarde de euro
Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru ...
Josep Borrell propune crearea unui nou fond UE destinat finanțării Ucrainei, pentru a scăpa de opoziția Ungariei. Budapesta a blocat fondul deja existent
Josep Borrell propune crearea unui nou fond UE destinat finanțării Ucrainei, pentru a scăpa de opoziția Ungariei. Budapesta ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a prezentat o propunere de creare a unui nou fond destinat finanţării parţiale ...