Problemele cu care se confruntă VW au sporit temerile că reputaţia industriei construcţiilor de maşini din Germania va fi afectată, deşi ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei.
‘Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize’, a declarat Schaeuble.
Tot miercuri, Volkswagen a confirmat informaţiile apărute în publicaţia ‘Wolfsburger Allgemeine Zeitung’, conform cărora compania a renunţat la un schimb pe săptămână.
Stella Pechmann, purtător de cuvânt al fabricii de motoare a Volkswagen din Salzgitter (centrul Germaniei), a anunţat că ‘schimbul special’ a fost redus ca măsură de precauţie, din cauza situaţiei actuale. Schimbul fusese adăugat datorită cererii ridicate.
Comitetul executiv al boardului de supervizare al VW se va întâlni miercuri seară la sediul central din Wolfsburg pentru a evalua rezultatele iniţiale ale anchetei interne asupra celui mai mare scandal din istoria de 78 de ani a companiei germane. Un reprezentant al firmei de avocatură Jones Day din SUA, care ar urma să conducă investigaţia externă, va participa la şedinţa de miercuri, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Investitorii apreciază că o investigaţie externă ar fi extrem de importantă pentru restabilirea încrederii în companie.
Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparţin Volkswagen.