Volkswagen menţine nivelul provizioanelor la 6,7 miliarde de euro

Volkswagen nu va reduce provizioanele în valoare de 6,7 miliarde de euro (7,1 miliarde de dolari) pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor poluante deoarece reparaţiile tehnice pentru vehiculele afectate s-au dovedit a fi mai puţin complexe, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 13:12
Volkswagen menţine nivelul provizioanelor la 6,7 miliarde de euro

Atât timp cât VW nu ştie exact la cât se vor ridica costurile pentru manipularea emisiilor, nu există motive să modificăm provizioanele planificate, a declarat un purtător de cuvânt al grupului german.

VW a prezentat Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) modul cum vor fi realizate reparaţiile tehnice pentru motoarele de 1,6 şi doi litri, care reprezintă 8,2 milioane din cele 8,5 milioane de vehicule afectate în Europa.

Măsurile necesare pentru repararea vehiculelor sunt gestionabile din punct de vedere tehnic şi financiar, a afirmat directorul general al grupului german, Matthias Mueller.

Luna trecută, cel mai mare producător auto european a anunţat că va constitui provizioane de 6,7 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării. Dar numai în SUA amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparaţiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii şapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

VW ar putea primi amenzi şi în Germania, Coreea de Sud şi în alte state, după finalizarea investigaţiilor autorităţilor de reglementare.

Recent, publicaţia niponă ‘Nikkei’ estima că Volkswagen ar putea cheltui până la 65 miliarde de euro (73,1 miliarde de dolari) pentru rezolvarea problemelor apărute în urma vânzării vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, sumă de zece ori mai mare decât nivelul provizioanelor anunţate până acum de compania germană, în urma reacţiilor autorităţilor şi consumatorilor din întreaga lume.

Presa din Europa previzionează costuri asociate între 30 şi 65 miliarde de euro.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
BVB a închis în creștere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de marți
BVB a închis în creștere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de marți
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis marţi în creştere pe majoritatea indicilor, iar valoarea tranzacţiilor a fost de 67,8 milioane de lei (13,62 de milioane de euro), relatează Agerpres. ...
VIDEO Autostrada A1 Sibiu – Pitești: 14 din 15 km de la Curtea de Argeș la Băiculești, gata de trafic – secretar de stat
VIDEO Autostrada A1 Sibiu – Pitești: 14 din 15 km de la Curtea de Argeș la Băiculești, gata de trafic – secretar ...
Simulare de traseu pe viitorul tronson din Autostrada A1 Sibiu - Pitești ce urmează să fie dat în trafic luna viitoare. ...
Numărul locurilor de muncă vacante în SUA a scăzut în martie, până la cel mai redus nivel începând din luna septembrie
Numărul locurilor de muncă vacante în SUA a scăzut în martie, până la cel mai redus nivel începând din luna septembrie
Numărul locurilor de muncă vacante în Statele Unite Ale Americii a scăzut în martie, războaiele comerciale ale preşedintelui ...
ANAR: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a ajuns la 75%
ANAR: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a ajuns la 75%
Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare din România a crescut de la 56% la aproape 75%, datorită ...