Cererea a fost imensă, susţin analiştii, emisiunea de obligaţiuni denominate în euro – în valoare de opt miliarde de euro – a atras comenzi de 24 de miliarde de euro până la închiderea registrelor.
Înainte de Dieselgate, VW era cel mai mare emitent de bonduri corporate din Europa. De atunci, grupul german a vândut doar titluri de valoare garantate cu active (ABS), în valoare de patru miliarde de euro, în 2015 şi în 2016, conform datelor Morgan Stanley.
Noua emisiune de bonduri a fost vândută în patru tranşe, cu scadenţe de la doi la zece ani.
Luna aceasta, reprezentanţii Volkswagen au anunţat că se aşteaptă la o creştere uşoară a veniturilor în 2017, comparativ cu nivelul record din 2016, de 217,3 miliarde de euro. Grupul german estimează că în 2017 va înregistra un avans al veniturilor de 4% şi o marjă de profit de 6-7%, faţă de 6,7% în 2016.
Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania