Volkswagen va produce în prima fază 10 milioane de vehicule electrice pe baza noii sale platforme modulare

Grupul german Volkswagen AG intenţionează să producă zece milioane de vehicule electrice pe baza noii sale platforme modulare MEB, pentru a lansa producţia de masă la nivel global până în 2022, transmit Xinhua şi Reuters.
Economica.net - mar, 18 sept. 2018, 06:54
Volkswagen va produce în prima fază 10 milioane de vehicule electrice pe baza noii sale platforme modulare

Grupul Volkswagen, care include şi brandurile Skoda, SEAT, Audi şi Porsche, va fabrica cu această platformă 27 de modele pentru patru branduri ale grupului, începând cu modelul Volkswagen ID care va fi produs din 2019 la fabrica din Zwickau, Germania.

După scandalul emisiilor (Dieselgate), grupul Volkswagen a lansat un plan ambiţios pentru a deveni lider în domeniul vehiculelor electrice, investind şase miliarde de euro, din care 1,5 miliarde de euro vor ajunge la fabricile din Germania: Braunschweig, Salzgitter şi Kassel.

„În prima fază, vom produce aproximativ zece milioane de vehicule pe baza platformei modulare MEB”, a afirmat şeful diviziei de mobilitate electrică, Thomas Ulbrich, la o prezentare în Dresda.

Obiectivul VW este să vândă anual trei milioane de vehicule electrice până în 2025.

Recent, Volkswagen AG a anunţat şi modificarea siglei brandului, pentru prima dată din 2012, deoarece se pregăteşte pentru era vehiculelor electrice şi încearcă să-şi refacă imaginea, afectată de Dieselgate.

Noua siglă va fi prezentată anul viitor, odată cu lansarea unor modele electrice. Adaptându-se perioadei actuale, sigla va trebui să fie vizibilă atât pe maşini cât şi pe ecranele smartphone-urilor, a anunţat Jochen Sengpiehl, şeful de marketing al brandului VW.

Emblema VW, modificată ultima dată în urmă cu şase ani cu o imagine tridimensională, s-a schimbat foarte puţin de la renaşterea producătorului auto, după Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, brandul VW va extinde utilizarea mediilor digitale şi a reţelelor de socializare, pentru a-i convinge pe consumatorii sceptici să treacă la vehiculele electrice. O imagine proaspătă a brandului reprezintă cheia planului de 20 de miliarde de euro al Volkswagen de cucerire a pieţei vehiculelor electrice.

În pofida amenzilor, a litigiilor judiciare şi a prejudicierii reputaţiei companiei în urma Dieselgate, grupul VW a raportat în 2017 vânzări record de 10,74 milioane de vehicule şi un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari).

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană dă asigurări Slovaciei că va putea renunța fără sacrificii la importurile de gaze naturale din Rusia
Comisia Europeană dă asigurări Slovaciei că va putea renunța fără sacrificii la importurile de gaze naturale din Rusia
Comisia Europeană va face eforturi pentru a răspunde la îngrijorările ridicate de Slovacia faţă de planul UE de a elimina importurile de gaze naturale din Rusia, se precizează într-o......
DEER a finalizat lucrările la un proiect de modernizare a infrastructurii de distribuție a energiei electrice în județul Galați, în care a investit peste 12 milioane de lei
DEER a finalizat lucrările la un proiect de modernizare a infrastructurii de distribuție a energiei electrice în județul ...
Distribuție Energie Electrică Romania, Sucursala Galați, a finalizat lucrarea de investiții ”Modernizare stații 110 ...
Viitorul industriei prelucrătoare în România, modelat de tehnologiile avansate
Viitorul industriei prelucrătoare în România, modelat de tehnologiile avansate
Industria prelucrătoare reprezintă un pilon al economiei românești cu o contribuție semnificativă la Produsul Intern ...
China trece rapid la vehiculele electrice, Europa avansează într-un ritm mai lent. România rămâne în urmă, iar programul „Rabla” este blocat
China trece rapid la vehiculele electrice, Europa avansează într-un ritm mai lent. România rămâne în urmă, iar programul ...
„Revoluția vehiculelor electrice” este în plină desfășurare, flotele crescând în întreaga lume, dar drumul de ...