Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,7%, în primele şapte luni. La rezidenţiale, scăderea a fost de 22,3%

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 2,7%, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul declinului consemnat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-2,1%), potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - mie, 18 sept. 2024, 10:01
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,7%, în primele şapte luni. La rezidenţiale, scăderea a fost de 22,3%

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 3,5%, scrie Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-22,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,2%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi s-au redus cu 3,6%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-22,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (-0,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 8,1%.

În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 2,5%, faţă de iulie 2023. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-16,3%) şi la lucrările de construcţii noi (-1,6%).
Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 23,5%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-23,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (-1,2%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 5,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 2,3% în luna iulie, în ritm anual. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparaţii curente (-14,9%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,6%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 17,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+1,7%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 23,6%, respectiv cu 3,9%.

În schimb, faţă de luna precedentă, în luna iulie 2024, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 0,1%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+17,7%). Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti şi la clădirile rezidenţiale, cu 0,1% fiecare. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%, datorită avansului consemnat la lucrările de reparaţii capitale (+16,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-1,9%), la clădirile rezidenţiale (-1,6%) şi la construcţiile inginereşti (-1,2%).

Te-ar mai putea interesa și
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația inițială e România
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația ...
Studiul de fezabilitate pentru proiectul cablului submarin prin Marea Neagră va fi gata în următoarele două luni, a declarat miercuri preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, informează......
Forumul APPR e îngrijorat de implicațiile viitorului acord UE-Mercosur
Forumul APPR e îngrijorat de implicațiile viitorului acord UE-Mercosur
Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR) îşi exprimă îngrijorarea cu privire ...
Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de monitorizare cu o brățară electronică
Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de monitorizare cu o brățară electronică
Curtea de Casaţie a Franţei, cea mai înaltă jurisdicţie franceză, a respins miercuri recursul fostului preşedinte ...
Doar 25% dintre românii de peste 15 ani au fost în vacanță anul trecut. Media UE e de 63%
Doar 25% dintre românii de peste 15 ani au fost în vacanță anul trecut. Media UE e de 63%
România se numără printre ţările Uniunii Europene cu cele mai reduse proporţii de cetăţeni care merg în vacanţă, ...