Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,1% în primele opt luni. Rezidenţialele au avut o cădere de 24%

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 3,1%, în primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul declinului consemnat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-8%) şi la lucrările de construcţii noi (-2,9%), potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - vin, 18 oct. 2024, 09:56
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,1% în primele opt luni. Rezidenţialele au avut o cădere de 24%

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2024, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%, scrie Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-23,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,3%). În schimb, construcţiile inginereşti au crescut cu 6,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 4,6%, respectiv cu 3,5%. În schimb, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 7,1%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-23,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (-0,7%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 7,3%.

Faţă de luna precedentă, în august 2024 volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 8,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,1%). În schimb, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,1%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 12,5%, respectiv cu 5,8%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 0,2%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+8,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,9%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 5,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+7,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+6,8%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,1%.

Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în august 2024 volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 4,4%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-6%). În schimb, lucrările
de reparaţii capitale au crescut cu 19,6%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-29,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,8%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 4,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 2%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparaţii curente (-10%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,3%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 21,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale cu 28,1%, respectiv cu 1,3%. În schimb, construcţiile inginereşti au crescut cu 3,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Plăţi de aproape 252 de milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru investiţii realizate prin PNDL
Plăţi de aproape 252 de milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru investiţii realizate prin PNDL
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 251.976.684,43 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 224 de obiective de investiţii realizate......
Transelectrica – O nouă linie electrică aeriană de înaltă tensiune, aproape finalizată
Transelectrica – O nouă linie electrică aeriană de înaltă tensiune, aproape finalizată
O nouă linie electrică aeriană de înaltă tensiune se află într-un stadiu avansat de execuţie, aceasta urmând să ...
Retailerul de mobilă Casa Rusu, controlat de familia Rusu din Timișoara, intră în insolvență prin procedura simplificată, la cererea unei alte companii din grup
Retailerul de mobilă Casa Rusu, controlat de familia Rusu din Timișoara, intră în insolvență prin procedura simplificată, ...
Casa Rusu, compania care operează divizia de retail a grupului de mobilă Rus-Savitar, business creat în 1994 de familia ...
RetuRo – SGR: Rată de colectare a ambalajelor de peste 81%, în septembrie
RetuRo – SGR: Rată de colectare a ambalajelor de peste 81%, în septembrie
Peste 81% dintre ambalajele cu sigla "SGR" au fost returnate de către consumatori în luna septembrie, în creştere faţă ...