Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,1% în primele zece luni din 2024. Cel mai mare declin l-au avut rezidențialele, -23%

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 4,1%, în primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul declinului consemnat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-4,1%), potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - mie, 18 dec. 2024, 10:23
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,1% în primele zece luni din 2024. Cel mai mare declin l-au avut rezidențialele, -23%

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2024, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 7,4%, scrie Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-23,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (-6,8%), în timp ce construcţiile inginereşti au crescut cu 5,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,3%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 6,2%, respectiv cu 4,3%. În schimb, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 7,8%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-22,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (-4,7%), în timp ce construcţiile inginereşti au crescut cu 6,2%.

Faţă de luna precedentă, în octombrie 2024 volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,3%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-9,5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 15,6%, respectiv cu 6,9%.

Pe obiecte de construcţii, s-a înregistrat o scădere la lucrările de construcţii inginereşti cu 9,8%. Creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 16,3%, respectiv cu 1,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,2%, scădere înregistrată la lucrările de construcţii noi (-13,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-0,4%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti (-13,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (-2,8%), în timp ce clădirile rezidenţiale au crescut cu 7,6%.

În octombrie 2024 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 13,3%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-17,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-13,6%). În schimb, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 13,7%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile nerezidenţiale (-21,9%), clădirile rezidenţiale (-19,0%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (-7,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 11,6%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de construcţii noi (-16,7%) şi la lucrările de reparaţii curente (-13,6%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 12,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 22,4%, clădirile rezidenţiale cu 20,1% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 8,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – O nouă decizie controversată. Parlamentul a adoptat un nou amendament electoral prin care se reduce numărul circumscripțiilor din Budapesta
Ungaria – O nouă decizie controversată. Parlamentul a adoptat un nou amendament electoral prin care se reduce numărul ...
Parlamentul ungar a adoptat marţi un nou amendament care remodelează peisajul electoral al ţării prin reducerea numărului de circumscripţii din capitala Budapesta, într-un moment în care......
Doar 11% dintre români evaluează calitatea generală a sistemului de învățământ din România ca fiind „bună” Studiu
Doar 11% dintre români evaluează calitatea generală a sistemului de învățământ din România ca fiind „bună” ...
Doar 11% dintre români evaluează calitatea generală a sistemului de învățământ din România ca fiind "bună" - cea ...
Glasul roţilor de fier în 2024 – Primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Ce proiecte au început şi s-au finalizat în transportul feroviar
Glasul roţilor de fier în 2024 – Primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Ce proiecte au început ...
În materie de transport feroviar de călători, vedeta anului 2024 este trenul Coradia Stream, livrat de Alstom, prima garnitură ...
Cărbunele nu se predă. Cererea mondială va continua să atingă niveluri istorice în fiecare an, cel puţin până în 2027
Cărbunele nu se predă. Cererea mondială va continua să atingă niveluri istorice în fiecare an, cel puţin până în 2027
Cererea mondială de cărbune ar urma să atingă noi recorduri în fiecare an, cel puţin până în 2027, se arată într-un ...