Voluntari și angajați ai Primăriei Ploiești vor strânge gunoaiele din municipiu, în contextul grevei angajaţilor Rosal

Peste 200 de persoane, voluntari şi angajaţi ai Primăriei Ploieşti, vor participa, în noaptea de marţi spre miercuri, la o acţiune de salubrizare a căilor publice şi a zonelor verzi din municipiu, în condiţiile în care, de mai multe zile, angajaţii operatorului de salubritate Rosal se află în grevă.
AGERPRES - mar, 27 apr. 2021, 21:59
Voluntari și angajați ai Primăriei Ploiești vor strânge gunoaiele din municipiu, în contextul grevei angajaţilor Rosal

„Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a luat măsura organizării unor acţiuni de voluntariat în vederea salubrizării căilor publice şi zonelor verzi din oraş, conform contractului pe care îl administrează şi monitorizează primăria. Astfel, având în vedere continuarea grevei de către salariaţii operatorului local de salubritate, de mâine dimineaţă, începând cu ora 4,00, la nivel local se va derula o acţiune de întreţinere şi curăţenie a spaţiilor verzi şi a principalelor artere de circulaţie, la care vor participa peste 100 de voluntari”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Primăria Ploieşti.

Potrivit sursei citate, alături de voluntarii persoane fizice vor participa la această acţiune, tot în regim de voluntariat, în afara orelor de program, şi salariaţi din instituţiile subordonate primăriei, fiind vorba despre angajaţi ai SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL, ai Serviciului Public Finanţe Locale, ai SC Transport Călători Express SA Ploieşti, ai Clubului Sportiv Municipal, artişti ai Teatrului „Toma Caragiu” Ploieşti şi ai Filarmonicii „Paul Constantinescu”, precum şi angajaţi ai SC Hale şi Pieţe SA Ploieşti.

Administraţia publică locală invită ploieştenii să se alăture acţiunilor de voluntariat, într-un efort comun de menţinere a curăţeniei în oraş.

Operatorul de salubritate Rosal, care are contracte în 84 dintre cele 104 localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se confruntă, din nou, cu o grevă a angajaţilor care, de mai multe zile, refuză să iasă pe teren pentru a ridica deşeurile din cauza faptului că nu şi-au primit drepturile salariale la timp.

În acest context, primarul Andrei Volosevici a anunţat, marţi, că ia în calcul organizarea unui referendum pentru ieşirea municipiului din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor – Prahova” (ADI Deşeuri Prahova).

De asemenea, Volosevici a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Director al ADI Deşeuri şi a sesizat Poliţia Ploieşti, solicitând verificarea evenimentelor din noaptea de luni spre marţi, când pe raza oraşului, în special în zona centrală, au avut loc acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public.

Adrese similare cu privire la problema deşeurilor din municipiu, situaţie gestionată de ADI Deşeuri Prahova, au fost transmise de primarul Andrei Volosevici şi în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova.

„Modul în care sunt gestionate deşeurile, la nivelul municipiului Ploieşti, nu mai poate continua aşa. Iau în calcul inclusiv propunerea, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti, de organizare în oraşul nostru a unui referendum pentru ieşirea din ADI Deşeuri Prahova. În cadrul acestei structuri judeţene, municipiul Ploieşti are un singur vot din 36 valide şi, astfel, nu putem schimba nicio decizie care se ia cu privire la managementul deşeurilor în oraşul nostru. Ieşirea municipiului nostru din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ‘Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor – Prahova’ este o decizie care trebuie analizată în principal din perspectiva ploieştenilor al căror confort urban este afectat. Trebuie să vedem cum gestionăm această problemă, în contextul pandemic actual. Trebuie să stabilim o strategie în vederea soluţionării acestei situaţii şi să analizăm şi cum putem acoperi complicaţiile financiare cu care ne vom confrunta în momentul în care vom decide să ne retragem din ADI Deşeuri Prahova”, a declarat Volosevici, conform unui comunicat de presă.

El a arătat că 40% din gunoiul din Prahova este ridicat din Ploieşti, iar problemele cele mai mari de colectare a deşeurilor sunt legate de municipiu, astfel că, în aceste condiţii, rolul şi votul Ploieştiului în ADI Deşeuri trebuie rediscutat prin statut.

Te-ar mai putea interesa și
Dräxlmaier, companie cu o importantă activitate în România, va renunța la 600 de locuri de muncă
Dräxlmaier, companie cu o importantă activitate în România, va renunța la 600 de locuri de muncă
Compania germană Dräxlmaier, care activează în România la Hunedoara, Codlea, Satu Mare, Pitești și Timișoara, va reduce cu 600 numărul locurilor de muncă la nivel mondial....
Guvernul spaniol prelungește în 2025 perioada de aplicare a taxei temporare pe profiturile excepționale ale companiiilor energetice
Guvernul spaniol prelungește în 2025 perioada de aplicare a taxei temporare pe profiturile excepționale ale companiiilor ...
Guvernul de la Madrid a emis un decret ce prevede extinderea în 2025 a taxei temporare pe profiturile excepţionale ale ...
Prețurile cripto au scăzut în urma conferinței de presă a Fed
Prețurile cripto au scăzut în urma conferinței de presă a Fed
După cum am menționat săptămâna trecută, am putea asista la o volatilitate ridicată pe piețele cripto în jurul reuniunii ...
Autostrada Moldovei: A fost deschisă circulația pe lotul 1 din A7 Ploiești – Buzău (Video)
Autostrada Moldovei: A fost deschisă circulația pe lotul 1 din A7 Ploiești – Buzău (Video)
Lotul 1 Dumbrava - Mizil (21 km) al tronsonului Ploiești - Buzău din Autostrada Moldovei A7 a fost deschis luni circulației, ...