”Stabilitatea cursului de schimb şi reîntoarcerea sa la un palier care să nu afecteze creditele românilor şi care să readucă cursul de schimb la un nivel suportabil nu este dată de menţinerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, ci, dimpotrivă, de demiterea sa. Faptul că în ultimele zile cursul de schimb a avut această evoluţie se datorează, în mare măsură, scăderii investiţiilor străine, ajungând ca în 2011 ele să fie de cinci ori mai mici decât în 2008. (…) Dacă românii doresc ca în bugetele lor şi dacă companiile doresc ca pe termen scurt riscul valutar legat de cursul de schimb să fie diminuat, acestea sunt legate de demiterea lui Traian Băsescu”, a spus acesta.
Varujan Vosganian a susţinut că România are şansa reintrării în normalitate, atât prin demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, cât şi prin angajamentele luate de Guvernul USL.
Potrivit acestuia, în ultimele două luni, Guvern USL s-a angajat la ”un amplu proces de restructurare” la nivelul portofoliului de contracte ale companiilor de stat, la nivelul administraţiei fiscale, la nivelul modului în care se desfăşoară achiziţiile publice, precum şi în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare.
”După demiterea lui Traian Băsescu proiectele guvernamentale arată că România are şansa de a se reîntoarce la normalitate. (…) Semnalul pe care Guvernul îl va da este că România va putea, în 2012, să coboare deficitul bugetar din nou sub 3%. De aceea, preocuparea noastră pentru stabilizarea indicatorilor macroeconomici este legată de preocuparea noastră de stabilizarea mediului politic, iar o condiţie pentru stabilitate este ca românii, în 29 iulie, în majoritatea lor, să meargă la vot şi marea lor majoritate să voteze pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Nu este doar expresia unei voinţe politice, ci expresia unei necesităţi ca mediul economic să se stabilizeze şi perspectivele să redevină limpezi”, a mai spus liberalul.