Voucherele de vacanţă: Câte zile de cazare se pot achita cu ele

Mai mult de 80% dintre românii care vin în agenţiile de turism cu vouchere de vacanţă vor să-şi ia concediu la mare în vârf de sezon, când sunt cele mai mari tarife, şi sunt dispuşi ca, pe lângă tichet, să plătească şi din buzunar pentru a-şi putea achita sejurul dorit, conform unui studiu realizat de cea mai mare reţea de agenţii de turism din România.
Economica.net - joi, 19 iul. 2018, 15:27
Voucherele de vacanţă: Câte zile de cazare se pot achita cu ele

Potrivit sursei citate, pentru a se încadra în valoarea voucherelor de vacanţă, o familie formată din doi adulţi şi un copil îşi poate permite doar 3-4 zile de cazare cu mic dejun într-un hotel de trei stele de pe Litoral sau de la munte.

Studiul menţionează că faptul că bugetarii au primit în acest an vouchere de vacanţă a creat o creştere a cererii pentru destinaţiile interne, în special pentru litoralul românesc.

Voucherele de vacanţă: 80% dintre deținători vor pe litoral

Din totalul românilor care intră cu vouchere de vacanţă în agenţiile de turism, peste 80% vor să meargă pe litoral, iar ceilalţi preferă fie staţiuni balneare, fie sejururi la munte. Marea majoritate a celor care nu preferă marea solicită pensiuni în zone agroturistice din Delta Dunării, Maramureş, Moldova, Bucovina, Transilvania şi Cazanele Dunării.

„Majoritatea turiştilor cu vouchere, fie că aleg marea, muntele sau staţiunile balneare, vor să fie cazaţi în perioada iulie – august 2018, mai exact 15 iulie-15 august, adică în full sezon, când hotelurile şi pensiunile au cele mai mari tarife”, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

Tariful mediu pentru o vacanţă de vară de 7 nopţi cu mic dejun în această perioadă este 1.650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanţă.

Voucherele de vacanţă: Un plus de 500- 600 de lei pentru un sejur

Din studiul TUI TravelCenter, 40% dintre românii care vin cu vouchere în agenţiile de turism nu vor ca vacanţele pe care le cumpără să depăşească suma de 1.450 de lei, 50% dintre ei sunt dispuşi să plătească „din buzunar”, în plus, până la 500 – 600 de lei pe un sejur şi mai există 10% care plătesc cu peste 1.500 de lei mai mult faţă de valoarea tichetelor.

În medie, însă, pentru că aleg să plece o săptămână la mare, la munte sau în Deltă în vârf de sezon, turiştii plătesc cu 31% în plus faţă de valoarea voucherelor de vacanţă deţinute.

Potrivit lui Marinof, marea problemă cu voucherele este că s-au acordat foarte târziu şi turiştii nu au putut beneficia de discounturile de early booking de 30-40%, astfel încât acum plătesc tariful standard pentru orice vacanţă de vară.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...