Noul preşedinte al ANAT apreciază că se fac legi care sunt judecate cu două balanţe. El spune că ideea voucherelor de vacanţă este ‘extraordinară’, sprijină turismul intern, dar limitarea comisionului la agenţii o face aproape inaplicabilă.
‘O altă mare problemă este că guvernanţii au eliminat ideea ca statul să acorde, în companiile care sunt pe profit, vouchere de vacanţă. Adică aceluia care lucrează la stat, într-o regie cu rezultate bune, nu poţi să-i dai vouchere? E mai prost? E mai şchiop? E handicapat? Cred că singurul criteriu care trebuie pus este ca firma, societatea de stat, să aibă profit. De ce să privim statul ca pe o groapă de gunoi a economiei? Adică tot ce e la stat este pierdere?’, mai spune Burcea.
Preşedintele ANAT consideră că piaţa voucherelor de vacanţă ar putea ajunge la 170 milioane de euro la nivel naţional. Pentru aceasta, însă, are trebui făcute programe speciale care să susţină turismul montan şi balnear.
‘Jumătate dintre hotelurile de la munte se vând. Trebuie să gândim programe. România trebuie să fie promovată, dar cele două milioane de euro, sumă de care dispune ANT, nu ajung nici pentru participarea la târgurile internaţionale’, apreciază Alin Burcea.
Alin Burcea a revenit, în data de 20 mai, la conducerea ANAT, asociaţie pe care a înfiinţat-o în urmă cu 26 de ani, împreună cu alţi cinci întreprinzători în turism şi pe care a condus-o în perioada 1991-1993.