Vrei să practici airsoftul? Iată care sunt principalele reguli

Pentru pasionații de extrem există o nouă modalitate de a-și consuma adrenalina: airsoftul sau unul din cele mai noi jocuri din România.
Ion Dobreanu - joi, 20 mai 2021, 15:38
Vrei să practici airsoftul? Iată care sunt principalele reguli

Airsoftul este un hobby care implică destul de mult efort fizic și mental, fiind destinat în special pasionaților de tehnici și tactici militare. Două echipe adverse, formate de la doi la zeci de jucători practică un joc cu tentă militară organizat într-un cadru anume care simulează un conflict. ”Adversarii” utilizează replici ale unor arme adevărate, neletale însă, care funcționează cu muniție din bile solide de plastic de dimensiuni mici.

Iată care sunt principalele reguli, dacă ești tentat să încerci și tu airsoftul:

1. Fairplay-ul

Scopul fiecărui jucător este să elimine câți mai mulți adversari iar prima regulă a jocului este fairplay-ul. Înrucât bilele nu lasă urme vizibile pe echipamentul folosit, în momentul în care un jucător este atins de o bilă, acesta trebuie să confirme, astfel încât lovitura să fie validă.
Pasionații de airsoft își pot achiziționa pistoale airsoft și alte replici de arme în funcție de cerințele echipei din care fac parte, de pe site-uri specializate. NRG pune la dispoziția tututor pasionaților o gamă variată de pistoale, arme, snipere, puști cu lunetă, echipamente, accesorii și consumabile.

2. Echipament corespunzător

Dacă prima regulă este fairplay-ul, a doua este echipamentul corespunzător. Pe lângă, evident, o replică de armă, ai nevoie și de un echipament special care are rolul de a te proteja, întrucât scopul jocul este unul de distracție și nu de provocare a unor accidente.
Deși armele sunt neletale, bilele cu care funcționează acestea pot provoca anumite neplăceri, mai ales în zone sensibile cum sunt ochii. De aceea, pentru a fi parte din joc, trebuie să fii echipat măcăr la nivel minim cu o pereche de ochelari sau o mască de protecție.
Sigur, atunci când vei face parte dintr-o echipă și vei practica din ce în ce mai des acest hobby, veți avea toți echipamente tactice similare, care pot conține de la pantaloni și tricouri de camuflaj, până la geci, veste și jachete, boncanci militari și alte accesorii.

3. Jocul de airsoft se desfășoară doar într-un cadru organizat

Cum spuneam și mai sus, acest joc se practică doar într-un cadru organizat, într-o locație special amenajată și privată, fără ca cineva din afară să aibă acces, deoarece legea interzice afișarea și folosirea replicilor de airsoft în spații publice.
În București, dar și în țară, există mai multe echipe care practică acest hobby și au stabilite reguli de siguranță obligatorii, menite să prevină eventualele accidente, dar care se asigură și că legea este respectată. De aceea, cea mai bună recomandare pentru începători este să caute o astfel de echipă, să adere la ea și să înțeleagă exact cum funcționează lucrurile.

4. Ține cont de principalele măsuri de siguranță

Replicile airsoft nu sunt letale, însă datorită bilelelor folosite pot provoca anumite răni dacă nu sunt respectate anumite reguli.

Iată ce trebuie să știi încă de la început:

• Nu privi în țeava unei replici
• Ține replica îndreptată într-o direcție sigură
• Tratează întotdeauna replica ca și cum ar fi încărcată
• Depozitează corect replica (fără bile, acumulator)

5. Există un cod al jucătorilor de airsoft

Ca în fiecare joc, pentru ca acesta să se desfășoare într-un mod corect, fiecare participant trebuie să respecte un set de reguli:
• Fiecare jucător confirmă de fiecare dată când este împușcat atins de o bilă.
• Fiecare jucător respectă ţinuta şi regulamentul echipei din care face parte.
• Fiecare jucător va respecta cerinţele tehnice legate de puterea replicii, greutatea bilelor, modul de tragere. Pe site-ul NRG găsești sute de modele de pistoale airsoft, puști cu lunetă, mitraliere, snipere, aruncătoare, grenade și o mulțime de alte accesorii, toate cu descrieri avansate pentru a ști exact ce ți se potrivește.
• Fiecare jucător va avea un comportament politicos față de ceilalți coechipieri sau adversari.

Te-ar mai putea interesa și
Germania analizează măsuri de sprijin pentru Volkswagen – ministrul Economiei
Germania analizează măsuri de sprijin pentru Volkswagen – ministrul Economiei
Guvernul german ia în considerare sprijinirea Volkswagen AG, a anunţat joi vicecancelarul şi ministrul Economiei, Robert Habeck, când a fost întrebat despre problema concedierilor la cel mai......
SUA cer Hezbollah să înceteze „atacurile teroriste” împotriva Israelului
SUA cer Hezbollah să înceteze „atacurile teroriste” împotriva Israelului
Diplomaţia americană a îndemnat, joi, Hezbollahul să înceteze "atacurile teroriste" împotriva Israelului, după seriile ...
Franţa – Premierul Barnier ar urma să anunţe guvernul „până duminică”
Franţa – Premierul Barnier ar urma să anunţe guvernul „până duminică”
Franţa ar urma să aibă un guvern "înainte de duminică", a afirmat joi seară premierul Michel Barnier, după ce i-a ...
13 magazine ale lanțurilor Auchan, Mega Image, Carrefour, Profi, Penny și Lidl au fost închise pentru 30 de zile. Vindeau țigări minorilor
13 magazine ale lanțurilor Auchan, Mega Image, Carrefour, Profi, Penny și Lidl au fost închise pentru 30 de zile. Vindeau ...
ANPC a suspendat pentru 30 de zile activitatea a 13 magazine din București pentru vânzarea ilegală de tutun către minori. ...