VTEX adaugă în portofoliul de clienți retailerul OBI, care a părăsit piața din România în urmă cu 10 ani. ”Biroul din România a coordonat întregul proiect timp de 18 luni”
Implementarea a durat aproximativ 18 luni, fiind realizată de o echipă de 160 de oameni din 7 țări. Întregul proiect a fost coordonat de echipa din România și a constat în accelerarea capacităţilor de comerţ digital ale retailerului german, inclusiv crearea unui marketplace.
„Echipa din România a coordonat proiectul de la început. România a fost cea care a coordonat corect toate forumurile şi cred că au călătorit 20 de săptămâni pe parcursul celor 18 luni. Pe lângă echipa din România, la implementarea proiectului au mai participat şi echipe ale VTEX din ţări precum Spania, Brazilia, Columbia sau Marea Britanie. Iar eu m-am relocat în Germania pentru un an de zile pentru a mă asigura că totul decurge perfect”, a spus Cătălin Vlădescu VP of Growth CEE & Germany, VTEX, în cadrul unui eveniment pentru presă.
Retailerul german a ales VTEX, în fața altor platforme de comerț digital dedicate întreprinderilor mari, pentru abilitatea sa demonstrată de a automatiza procesele de business, de a simplifica infrastructura necesară operațiunilor de comerț digital și de a îmbunătăți experiența clienților.
Retailerul de bricolaj german OBI are 645 de magazine în Europa, este prezent în 10 țări și a avut în 2023 venituri de 8,2 miliarde de euro.
”OBI și-a dorit să își conecteze toate punctele de interacțiune cu clientul: de la aplicațiile mobile, centrele de consultanță, magazinele online și magazinele fizice la ceea ce se numește intern «transactional platform»”, precizează Cătălin Vlădescu.
Astfel, OBI și-a integrat canalele de ecommerce, cele 349 de magazine fizice de pe teritoriul Germaniei, dar și vânzătorii terți, într-o singură platformă tranzacțională. Această integrare extinde oferta de produse comercializate de retailerul german. Cu magazinele fizice integrate la nivel național, clienții pot ridica comenzile plasate online în doar două ore de la înregistrarea acestora.
În 2014, retailerul german de bricolaj s-a retras de pe piaţa românească, după o prezență de șase ani, dar în care a înregistrat pierderi anuale începând cu deschiderea primului magazin.