Vulpescu: Nu mai comentez minuscula personalitate a lui Diaconescu

Economica.net
04 10. 2012
vulpescu_14509300_03134200

Remus Vulpescu a participat la Curtea de Apel Bucureşti la recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, pronunţată de către Tribunalul Bucureşti în data de 20 iunie.

La ieşirea din sala de judecată, întrebat în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie (OPSPI) Remus Vulpescu a arătat că nu se consideră ţapul ispăşitor al nefinalizării procedurii de privatizare.

„Nu consider că am fost găsit ţapul ispăşitor. Sunt lucruri ce mi le reproşez, în primul rând insuccesul licitaţiei, fără ca în spatele acestei licitaţii să fi fost ceva ilegal sau incorect. Nu sunt de acord că am ţinut isonul domnului Diaconescu, şi, da, nu pot să mă declar satisfăcut profesional de rezultatul acestei licitaţii”, a declarat Vulpescu.

Întrebat în legătură cu acuzaţiile formulare de Dan Diaconescu împotriva sa şi a altor factori implicaţi în procedura de privatizare, Vulpescu a arătat că nu doreşte să comenteze „minuscula personalitate” a lui Diaconescu, cerând ca instituţiile statului abilitate să demareze proceduri legale de verificare privind nefinalizarea procedurii de privatizare.

„Cred că am trecut de etapa comentariilor publice asupra minusculei personalităţi al lui Diaconescu şi cred că este momentul să lăsăm autorităţile statului, prin proceduri legale, să stabilească tot ceea ce este de stabilit”, a spus Vulpescu.

Întrebat dacă ar fi procedat la fel în cazul în care i s-ar fi dat o a doua şansă privind privatizarea Oltchim, Remus Vulpescu a spus că nu se poate referi la viitor

În ce priveşte demisia sa de la OPSPI, Vulpescu a arătat că aşa a considerat el că este corect să procedeze.

Remus Vulpescu a demisionat miercuri de la conducerea OPSPI, exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Premierul Victor Ponta declara luni, după anunţul că nu se va încheia contractul cu Diaconescu, că Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la OPSPI, arătând că îi reproşează acestuia faptul că s-a lăsat atras în farsa şi circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

OPSPI a sesizat, miercuri, Parchetul instanţei supreme în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte deţinerea sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român.

Dan Diaconescu declara, luni, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a lui Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o „escrocherie”.

Pe lângă Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim compania PCC, înregistrată în Germania, acţionar minoritar la Oltchim, şi firmele Aisa Invest şi Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza.