Chimcomplex SA Borzesti, societate declarata castigatoare in vederea achizitonarii pachetelor principale ale combinatului Oltchim isi consolideaza pozitiile de top management cu oameni bine pregatiti pentru a pune bazele, cu succes, a Companiei Romane de Chimie, care va integra ambele platforme industriale – Borzesti si Ramnicu Valcea – pentru a deveni un jucator industrial relevant in industrie, potrivit unui comunicat al companiei.
Astfel, echipa de conducere a Chimcomplex va fi intregita cu Petru Ion Vaduva, Peter Bombeld si Stefan Bucataru.
Petru Ion Văduva este absolvent de MBA la Yale Business School din Statele Unite şi are experienţa de management în domeniul investiţiilor financiare, ocupând poziţii cheie în cadrul unor companii din Statele Unite şi Europa, precum JP Morgan, Bear Stearns şi Caspian Securities (SUA), Renaissance Capital şi UralSib (Rusia), SEB Investment Mgt şi CLSA London (Marea Britanie).
Fost Director de investiţii la Interprind GEM, Petru Ion Văduva a ocupat din anul 2009 funcţia de Director General Executiv al Ţiriac Holding și din anul 2013 pozitia de Director General al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Mediaş. Dupa finalizarea achizitiei Oltchim, Petru Ion Vaduva va fi noul CEO al Chimcomplex SA Borzesti.
„Ma bucur ca am oportunitatea sa ma alatur echipei care deruleaza unul din cele mai importante proiecte industriale din Romania. Sunt convins ca integrarea activelor Oltchim in Chimcomlex va crea o putere industriala in regiune care va asigura indeplinirea unui important deziderat al statului roman, prelucrarea cu valoare adaugata a resurselor naturale ale tarii „, a spus Vaduva, in comunicat.
Peter Bombeld, de nationalitate olandeza, are o vasta experienta financiara si in consultanta de peste 30 de ani, coordonand numeroase proiecte importante ce au definit realitatea industriala si bancara din centrul Europei. Absolvent de MBA la Universitatea Erasmus din Rotterdam, Bombeld a activat in Board-ul unor banci importante precum BCR / Erste sau ING, dar si in cadrul unor companii de prestigiu din Europa, precum Philips. Peter Bombeld va fi membru in Consiliul de Administratie al Chimcomplex.
„Este un moment foarte bun sa fii parte din Boardul Chimcomplex, companie ce a pornit pe calea extinderii și consolidării industriei chimice din România. Am incredere ca toate deciziile pe care managementul le va lua, vor fi de bun augur, in interesul direct al companiei si in dezvoltarea intrinseca a acesteia. Sunt mandru sa fiu parte dintr-o echipa puternica, coordonata de dl. Vuza, o echipa a succesului industrial, si sunt sigur ca rezultatele se vor vedea in cel mai scurt timp”.
Stefan Bucataru are o experienta semnificativa in coordonarea proiectelor de investitii cu capital privat, restructurarea afacerilor si managementul crizei. Experienta sectoriala include fonduri de investitii (Global Finance International), energie (Trasnelectrica, Centrala Nucleara de la Cernavoda), agribusiness (Agricover) productie industriala (Teraplast SA, Lasselsberger Gmbh, Sanex SA). Absolvent de MBA al Universitatii Durham din Marea Britanie si Certificat in Consultanta Manageriala de catre Asociatia Canadiana a Consultantilor in Management, Stefan Bucataru va fi membru in Consiliul de Administratie al Chimcomplex.
„Sunt motivat de oportunitatea de a contribui la crearea unui campion al industriei chimice romanesti. Finalizarea tranzactiei va marca doar inceputul unui amplu proiect de dezvoltare intr-un domeniu de traditie pentru industria romanesca, domeniu in care ne mandrim cu specialisti de talie internationala”.
Virgiliu Bancila, in calitate de coordonator al proiectului Companiei Romane de Chimie si Presedinte al Boardului Chimcomplex: „Ma bucur ca au venit in echipa noastra oameni foarte bine pregatiti care inteleg perfect o miza atat de interesanta si importanta precum CRC. Practic, atunci cand reuesesti sa te coordonezi la nivel de leadership, sa lucrezi pentru o dezvoltare bazata pe competitivitate si sa integrezi valorile succesului, rezultatele nu pot fi decat pozitive. Salut, in acest sens, noii membri ai managementului Chimcomplex”.
În 18 decembrie 2017 Consorțiul de administratori judiciari, compus din BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL și ROMINSOLV SPRL, a informat Bursa de Valori București cu privire la faptul că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim SA a aprobat contractul de vânzare de active (Pachetele 1-5 şi parțial 7) încheiat între Oltchim SA, în calitate de vânzător, Chimcomplex SA Borzești, în calitate de cumpărător, şi Serviciile Comerciale Române SA, în calitate de Garant.
SC Chimcomplex SA Borzesti a oferit 127 milioane euro pentru o parte a activelor Oltchim, însă suplimentar a preluat si probleme de mediu ce presupun investitii de zeci de milioane de euro, angajandu-se la un program de investitii de peste 70 milioane euro in urmatorii 3 ani.
Chimcomplex este controlată de omul de afaceri roman Ştefan Vuza.