Wizz Air (LSE:WIZZ) a realizat venituri de peste un miliard de euro în cel de-al treilea trimestru al anului financiar F24, care se va încheia la finele lunii martie din acest an. Creșterea față de aceeași perioadă a anului trecut este de aproape 17%. Rezultatul EBITDA este unul pozitiv, de 18,7 milioane de euro, față de un minus 2,8 milioane de euro în trimestrul III din anul financiar F23, potrivit rezultatelor din raportul financiar remis Bursei de la Londra.
Compania a transportat cu 22,1% mai mulți pasageri, peste 15,1 milioane. Războiul din Israel a afectat 6% din capacitatea planificată pentru acest trimestru, iar conflictul a avut un efet de domino pentru cererea de călătorii în piețele învecinate, precum Iordania și Egipt, de unde 3% din capacitate a fost redirecționată. De la 1 martie, compania reia zborurile spre Israel.
Pierderea pentru această perioadă a fost de 105 milioane de euro, față de rezultatul pozitiv din aceeași perioadă de raportare, când a fost 33,5 milioane de euro.
Gradul de ocupare al avioanelor a crescut ușor, la 87,6%. La finele trimestrului III din F24, compania avea o flotă de 195 de avioane, față de 177 în trimestrul III din F23.
La sfârșitul anului trecut, Wizz Air avea 13 avioane la sol pentru inspecțiile la motoarele GTF și 33 la data de 24 ianuarie 2024. Compania a primit compensații pentru trimestrul al treilea și se așteaptă ca au un număr total de 40 de avioane să fie la sol la finele lunii martie. Capacitatea ASK (locuri puse la vânzare per km) rămâne neschimbată pentru următorul an financiar F25.
Compania a primit nouă avioane A322NEO și așteaptă alte 12 în trimestrul IV și 30 în tot anul F25. Pentru a recupera din capacitatea pierdută odată cu verificările la motoarele GTF, care durează în medie 300 de zile, Wizz Air a prelungit contractele de leasing pentru 13 avioane și a adăugat trei avionae în dry-lease a trei avioane care au fost în flota companiei.