Wizz Air a revenit pe profit. Câți bani a făcut compania din vânzarea de bilete

Compania aeriană Wizz Air, care are o cotă de piață de pesete 50% în România, a revenit pe profit în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2024. 365,9 milioane de euro este profitul înregistrat, față de o pierdere de peste 535 de milioane de euro raportată pentru precedentul an financiar, potrivit datelor companiei remise Bursei de la Londra.
Andrada Ghira - vin, 24 mai 2024, 16:05
Wizz Air a revenit pe profit. Câți bani a făcut compania din vânzarea de bilete

Wizz Air a transportat peste 62 de milioane de pasageri în ultimul an financiar, cu 21,4% mai mulți față de precedentul an financiar. Veniturile au crescut cu 30% la peste cinci miliarde de euro, iar gradul de ocupare al aeronavelor a crescut și el cu două puncte procentuale, la 90,1%, mai arată datele companiei.

Veniturile din biletele de avion au fost de 2,8 miliarde de euro, în creștere cu 38,5%, iar cele suplimentare, din diverse taxe și servicii, au fost de 2,26 miliarde de euro, în creștere cu 21,3%.

Pentru acest an, capacitatea este la același nivel cu cea din anul financiar precedent, iar profitul net estimat pentru anul financiar în curs este de 500-600 de milioane de euro. Gradul de ocupare este estimat la 92%.

Impactul conflictului din Israel și din regiune a fost de 80 de milioane de euro. Când a izbucnit conflictul, compania a anulat circa 6% din capacitate. Conflictul a avut un impact și asupra cererii sezoniere pentru Iordania și Egipt. Avioanele care zburau spre Israel au fost direcționate pe alte piețe, ceea ce a dus la scăderea gradului de ocupare pentru perioada respectivă.

Compania avea la finele acestui an financiar 45 de avioane oprite la sol și 47 la data de 17 mai. Compania a primit compensații pentru situația creată de probleme la motoarele GTF și se așteaptă ca până la finele primului semestru din acest an fiscal un număr de 50 de avioane să fie la sol. Asta înseamnă aproape 25% din flota companiei. Perioada pentru care aceste avioane vor fi reținute la sol este estimată a fi de 300 de zile.

În ultimul an financiar, compania a primit 39 de noi avioane model A321neo și a finalizat extinderea a 13 contracte de leasing cu alte 11 deja securizate. În plus, Wizz a recepționat 20 de motoare de rezervă și alte opt-10 ar putea intra în flotă în prima jumătate a anului financiar F25, cel mai probabil până la finele lunii iunie.

Wizz avea la finele lui martie 208 avioane în flotă, iar estimările arată un total de 299 avioane la finele lui martie 2026.

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...