Companiile aerine au fost puternic afectate de pandemie. Cu avioanele mai mult la sol decât în aer, unele companii aeriene au falimentat, iar altele au nevoie de ajutor de stat.
După ani în care a zburat pe profit, Wizz Air a anunțat că va încheia anul financiar care cuprinde perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021 cu o pierdere netă între 570 și 590 de milioane de euro. Compania mai spune că își menține lichiditatea cu un numerar de 1,61 miliarde de euro.
Începutul noului an financiar continuă să fie marcat de restricții de călătorie în regiune, iar compania se așteaptă la o revenire graduală a traficului de-abia spre sfârșitul acestei veri, după o perioadă considerată bună din punctul de vedere al procesului de vaccinare care are loc în mai multe piețe cheie.
CITEȘTE ȘI Wizz Air introduce asigurarea de călătorie ce poate acoperi anulările legate de COVID-19
Pe termen scurt, Wizz Air continuă să ajusteze capacitatea la restricțiile de călătorie. În paralel, operatorul mai spune că continuă să se concentreze pe costuri și pe măsurile de lichiditate pentru a minimiza rata de cheltuire a numerarului companiei în această perioadă.
Din cauza incertitudinilor legate de restricțiile de călătorie, Wizz Air nu se află într-o poziție să ofere previziuni pentru anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022. Raportul anul al copaniei va fi publicat pe 2 iunie 2021.
Wizz Air este cea mai mare companie aeriană din România în funcție de numărul de pasageri transportați, cu o flotă compusă din 137 de avioane A320 și A321.
CITEȘTE ȘI Principalul acţionar al Wizz Air vinde acţiuni în valoare de până la 555,56 milioane de dolari