Compania aeriană maghiară low-cost a declarat că Pratt & Whitney va oferi sprijin comercial, inclusiv asistență operațională și un pachet de compensare pentru costurile directe legate de aeronavele la sol, până la sfârșitul anului 2026.
Wizz Air, cu sediul central la Budapesta, care zboară o flotă integrală de Airbus, a trebuit să treacă prin provocări suplimentare după ce Pratt & Whitney în 2023 a declarat că mai mult de 1.000 de motoare trebuiau scoase din Airbus și verificate pentru fisuri microscopice.
În septembrie 2023, Wizz Air estimase o reducere potențială a capacității cu 10% în a doua jumătate a anului fiscal 2024, datorită inspecției turboventilatoarelor Pratt & Whitney.
În noiembrie anul acesta, a înregistrat o scădere mai mare decât se aștepta a profitului din prima jumătate a anului, invocând problemele în curs de desfășurare cu inspecțiile motoarelor care i-au pus la pământ avioanele Airbus și impactul conflictului din Orientul Mijlociu.
Wizz Air a mai spus că se așteaptă să revină la creștere prin preluarea a 50 de noi livrări Airbus A321NEO și creșterea capacității de locuri cu aproximativ 20% în 2026.
Wiz Air e cea mai mare companie activă pe piața românească, unde deține sloturi pe mai multe aeroporturi, inclusiv București Otopeni.