Wolf-e lasă trotinetele electrice şi trece la realizarea unui robot autonom pentru dezinfectarea spitalelor

În plină pandemie de COVID 19, companiile se văd nevoite să se reprofileze şi să se adapteze noilor condiţii pentru a răspunde nevoilor actuale ale pieţei. Este şi cazul companiei româneşti Wolf-e care închiriază trotinete electrice în Bucureşti. Aceasta, în colaborare cu Stico Metal Prest, a realizat prototipul CoBOT-19, un sistem smart de dezinfectare cu lumină ultravioletă.
Lidia Neagu - lun, 13 apr. 2020, 18:59
Wolf-e lasă trotinetele electrice şi trece la realizarea unui robot autonom pentru dezinfectarea spitalelor

Robotul se numeşte COBOT-19 şi ar putea asigura în curând dezinfectarea spitalelor, a unor spații comune, dar și a mijloacelor de transport în comun, fără ca vreo persoană să fie expusă la substanțe perioculoase sau infecții. Robotul este controlat de la distanță, are senzori pentru a detecta prezența persoanelor sau animalelor, moment în care se oprește automat din funcționare.

„Dorim să venim în întâmpinarea nevoilor actuale din spitale, clădiri de birouri, agenții de curierat și de transport local și național prin producția în cantități mari a sistemului CoBOT-19, pe care îl vom comercializa la cost, cu restricții de revânzare, pentru a limita specula”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit companiei, robotul distruge 99,99% din bacterii si virusuri, reduce infecțiile cu 82% și este de 20 ori mai eficient ca dezinfectarea chimică. „În doar 10 minute, un spațiu poate fi dezinfectat și poate reduce numărul infecțiilor nosocomiale și costurile de operare ale oricărei unități”.

Compania spune că poate produce 300 unități pe săptămână, iar această capacitate ar putea creşte, în funcție de materia primă disponibilă și de cererea din piață. Costul producţiei se ridică la 1.000 de euro, fără lămpile de lumină, în varianta ne-autonomă.

„Pe toată perioada pandemiei, ne angajăm să comercializăm aceste echipamente la costul de producție. Costurile pentru producția locală a unor astfel de sisteme sunt doar o fracțiune din prețurile internaționale de import. Toate companiile străine au producția blocată cu comenzi foarte mari de export a aparatelor de dezinfectare, costul acestora pornind de la 65.000 de euro pe unitate”, mai spun reprezentanţii companiei.

În prezent, Wolf-e dispune de o linie minimă de import de tuburi UV-C şi roagă furnizorii care au stocuri să îi contacteze.

„Îndemnăm, de asemenea, autoritățile naționale, prin canalele comerciale și diplomatice să comande o cantitate cât mai mare de tuburi UV-C pentru a rezolva această lipsă”.

Conform orientărilor Comisiei Europene pentru utilizarea cadrului privind achizițiile publice în situația de urgență legată de criza COVID-19, directiva 2014/24/UE dispune ca procedura de negociere fără publicare să permită achizitorilor publici să achiziționeze bunuri și servicii în cel mai scurt timp posibil.

„Facem un apel la achizitorii publici și îndemnăm cadrele medicale, directorii de spitale sau reprezentanții companiilor și instituțiilor care au nevoie să funcționeze în siguranță să ne contacteze pentru a demara producția primelor aparate de dezinfectare cu lumină ultravioletă. Împreună putem să valorificăm capacitatea de cercetare si inovare aplicată și industrializarea românească de echipamente atât de necesare pentru a opera în siguranță și pentru a învinge lupta cu pandemia SARS COV-2”.

Wolf-e este un proiect multinațional, inițiat de un grup de cinci antreprenori cu experiență relevantă ca investitori în regiunea Europei Centrale și de Est și alte țări dezvoltate. Patru dintre fondatori au deținut poziții de directori generali în corporații sau societăți antreprenoriale din România, SUA și Marea Britanie. Componenta românească este prezentă și ea atât prin investiție, cât și prin raportarea la valorile culturale.

Te-ar mai putea interesa și
CFR anunță că prelungește până pe 12 decembrie termenul pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a elementelor suprastructurii liniei de cale ferată Piteşti – Goleşti
CFR anunță că prelungește până pe 12 decembrie termenul pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a elementelor ...
Reluarea circulaţiei trenurilor pe distanţa Piteşti - Goleşti, anunţată pentru data de 25 noiembrie 2024, se amână pentru 12 decembrie 2024, având în vedere că lucrările de înlocuire la......
Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate 5 miliarde de lei pentru sprijinirea industriei prelucrătoare
Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate 5 miliarde de lei pentru sprijinirea industriei prelucrătoare
Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate 5 miliarde de lei pentru investiţii strategice în industria ...
O navă chineză e suspectată în ancheta privind secționarea a două cabluri de telecomuncații din Marea Baltică
O navă chineză e suspectată în ancheta privind secționarea a două cabluri de telecomuncații din Marea Baltică
O navă chineză imobilizată de trei zile în apropierea coastelor Danemarcei se află în centrul suspiciunilor şi demersurilor ...
Ucraina va primi un nou ajutor de la Banca Mondială, în scopuri sociale și umanitare
Ucraina va primi un nou ajutor de la Banca Mondială, în scopuri sociale și umanitare
Ucraina va primi în curând 4,8 miliarde de dolari de la Banca Mondială în scopuri sociale şi umanitare, a anunţat vineri ...