Xella și-a vândut divizia de prefabricate din beton Macon către Romcim
Operațiunile care sunt cuprinse în tranzacție deservesc piața de construcții civile și infrastructură de transport. Tranzacția face obiectul aprobării de către Consiliul Concurenței din România, iar finalizarea acesteia ar putea avea loc în prima jumătate a acestui an.
„Vânzarea diviziei de prefabricate Macon va întări profilul Xella pe piața de BCA și de construcții în ansamblu, și ne va permite să ne concentrăm resursele pe dezvoltarea de soluții de zidărie durabile și eficiente. Aceasta este o continuare a strategiei noastre, axată în a oferi clienților noștri soluții sustenabile, eficiente și calitate accesibilă. Sunt mulțumit că divizia de prefabricate și cei aproximativ 180 de angajați vor ajunge sub managementul unui furnizor de top pe piața construcțiilor din România și sunt încrezător în viitorul său succes”, a declarat Christophe Clemente, Chief Executive Officer Xella Group.
În 2018, Xella România a achiziționat grupul Macon care includea, alături de divizia principală de BCA, și operațiuni în prefabricate din beton, var și teracotă. Achiziția grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella în poziția de lider al pieței locale de materiale de construcții, devenind cel mai mare producător de BCA din România. Operațiunile de prefabricate sunt administrate astăzi sub numele „Simbeton”, cu două unități de producție la Deva și Oradea.
Despre Xella Group
Grupul Xella este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de soluții eficiente și durabile de zidărie pentru întreaga casă și operează în 22 de țări din Europa. Xella are în portofoliu branduri cunoscute precum Ytong, Silka, Hebel și Multipor, fiind în același timp un pionier în procesele de construcție digitale. Produsele de înaltă performanță bazate pe materii prime naturale răspund nevoii de construcții eficiente și cererii de soluții durabile. Grupul încurajează inovația de-a lungul întregului lanț valoric, de la planificare la producție și operaționalizare. Xella îmbunătățește sustenabilitatea clădirilor de-a lungul întregului lor ciclu de viață și contribuie la o industrie cu emisii scăzute de dioxid de carbon compatibilă cu o economie circulară.