Xiaomi anunță venituri record 12,7 miliarde de dolari pentru trimestrl II din 2024, în creștere cu 32%

Xiaomi Corporation, o companie de electronice de consum și producție inteligentă cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă de Internet of Things, a anunțat rezultatele sale consolidate neauditate pentru cele trei luni încheiate la 30 iunie 2023.
Economica.net - mie, 28 aug. 2024, 21:32
Xiaomi anunță venituri record 12,7 miliarde de dolari pentru trimestrl II din 2024, în creștere cu 32%

Xiaomi a raportat o creștere a veniturilor cu două cifre față de anul precedent pentru al treilea trimestru consecutiv în T2 din 2024, cu venituri ce ating 88,9 miliarde de yuani (aproximativ 12,7 miliarde de dolari), o creștere de 32% față de anul precedent. Profitul net ajustat a fost de 6,2 miliarde de yuani, marcând o creștere de 20,1% față de anul precedent și subliniind o creștere robustă.

Marja brută totală a rămas puternică la 20,7%. Cele trei afaceri principale ale Xiaomi: smartphone-uri, produse IoT și lifestyle și servicii internet, au depășit așteptările pieței, cu venituri de 46,5 miliarde de yuani, 26,8 miliarde de yuani și, respectiv, 8,3 miliarde de yuani. Veniturile din afacerea de vehicule electrice inteligente și alte inițiative noi au totalizat 6,4 miliarde de yuani. Performanța generală a grupului a depășit așteptările, marcând o nouă fază de creștere explozivă.

În T2, resursele de numerar ale Xiaomi au crescut la 141 de miliarde de yuani la data de 30 iunie.

 

Xiaomi conduce creșterea la nivelul primelor cinci mărci de smartphone-uri, pe măsură ce expansiunea globală accelerează

În T2, livrările globale de smartphone-uri Xiaomi au ajuns la 42,2 milioane de unități, în creștere cu 28,1% față de anul precedent. Potrivit Canalys, Xiaomi și-a menținut poziția printre primele trei mărci de smartphone-uri la nivel global pentru 16 trimestre consecutive, cu o cotă de piață de 14,6%. Xiaomi este cea mai rapidă marcă de smartphone-uri la nivel de creștere dintre primele cinci în ceea ce privește livrările.

Afacerea cu smartphone-uri a Xiaomi a raportat o creștere puternică, cu venituri în T2 de 46,5 miliarde de yuani, o creștere de 27,1% față de anul precedent. Potrivit Canalys, în T2, livrările de smartphone-uri ale Grupului s-au clasat printre primele trei în 58 de țări și regiuni la nivel global și s-au clasat printre primele cinci în 70 de țări și regiuni la nivel global. Creșterea subliniază influența tot mai mare a Xiaomi pe piețele internaționale, cu o expansiune accelerată în America Latină, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și Africa. În America Latină, livrările de smartphone-uri Xiaomi s-au clasat printre primele 2, pentru prima dată.

 

Veniturile din IoT cresc; livrările de aparate de aer condiționat din T2 cresc cu peste 40%

Afacerea cu produse IoT și lifestyle Xiaomi și-a menținut traiectoria ascendentă în T2, înregistrând venituri record de 26,8 miliarde de yuani, o creștere de 20,3% față de anul precedent. Segmentul de electrocasnice inteligente mari a continuat, de asemenea, performanța robustă, cu venituri în creștere cu 38,7% față de anul precedent.

Potrivit Canalys, livrările globale de tablete Xiaomi în T2 s-au dublat față de anul precedent, făcând din acesta cea mai rapidă marcă de tablete ca creștere dintre primele cinci în ceea ce privește livrările. Livrările de wearables Xiaomi s-au clasat pe locul 3 la nivel global și pe locul 2 în China, iar livrările de căști TWS s-au clasat pe locul 3 la nivel global și pe locul 1 în China.

În T2, livrările de aparate de aer condiționat Xiaomi au depășit 3,3 milioane de unități, în creștere cu peste 40% față de anul precedent. În timpul perioadei, frigiderele și mașinile de spălat Xiaomi au înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă, cu livrări care depășesc 600.000 de unități și, respectiv, 400.000 de unități.

Creștere robustă a afacerii de servicii de internet

În timpul perioadei, serviciile de internet și-au susținut avansul rapid, cu venituri în creștere cu 11%, până la un record de 8,3 miliarde de yuani. Pe măsură ce Xiaomi continuă să-și aprofundeze și să-și extindă rețeaua globală de parteneriate, veniturile din serviciile Internet din străinătate au crescut cu 32,9% față de anul precedent la 2,7 miliarde de yuani în T2, crescându-și cota de piață din veniturile totale din servicii Internet la 32,1%.

Baza de utilizatori de Internet a continuat să se extindă, iar utilizatorii activi lunar (MAU) la nivel global și în China au atins maxime istorice. În iunie 2024, MAU global a ajuns la 675,8 milioane, o creștere de 11,5% față de anul precedent, în timp ce MAU-ul din China continental a ajuns la 164,4 milioane, în creștere cu 10,1% față de anul precedent.

 

Creșterea afacerii de vehicule electrice inteligente bate prognozele, cu peste 27.000 de vehicule livrate în T2

De la debutul primului vehicul electric inteligent Xiaomi, seria Xiaomi SU7, performanța pe piață a depășit semnificativ așteptările. În T2, veniturile din afacerea de vehicule electrice inteligente și alte inițiative noi au ajuns la 6,4 miliarde de yuani. Grupul își intensifică continuu producția și livrarea seriei Xiaomi SU7. În T2, livrările seriei Xiaomi SU7 au ajuns la 27.307 vehicule, cu livrări lunare care depășesc 10.000 de unități pentru două luni consecutive.

Din iunie, fabrica Xiaomi EV a inițiat operațiuni cu schimb dublu, având ca obiectiv să atingă obiectivul Grupului de a livra 100.000 de vehicule până în noiembrie, înainte de termen. Compania își va propune, de asemenea, să livreze 120.000 de vehicule din seria Xiaomi SU7 pentru anul 2024. Până la 30 iunie 2024, Xiaomi a deschis 87 de centre de vânzări de vehicule electrice inteligente în China continental, stimulând creșterea continuă a comenzilor și oferind utilizatorilor o gamă completă de protecție profesională a mașinii.

Amplele resurse de numerar ale Grupului asigură faptul că afacerea cu vehicule electrice inteligente Xiaomi își poate menține

Despre Xiaomi Corporation

Corporația Xiaomi a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe Main Board la Bursa de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de consum și producție inteligentă cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Xiaomi este una dintre companiile de top din lume în domeniul smartphone-urilor. În iunie 2024, Utilizatorii Activi Lunar (MAU) au ajuns la aproximativ 675,8 milioane la nivel global. Compania a creat, de asemenea, platforma globală de top pentru consumatori AIoT (AI+IoT), ajungând la aproximativ 822,2 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-uri, laptopuri și tablete) la 30 iunie 2024. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume.

În august 2024, Xiaomi a fost inclusă pe lista Fortune Global 500 pentru al șaselea an consecutiv.
Xiaomi face parte din indicii Hang Seng, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...