Xiaomi lansează oficial în România noul telefon Redmi Note 8 Pro în premieră europeană. Cât costă şi ce oferă

Producătorul chinez Xiaomi, al patrulea în lume, după Apple, intră oficial pe piața românească prin lansarea modelului Redmi Note 8 Pro la prețuri de la 1.199 lei.
Lidia Neagu - mie, 09 oct. 2019, 14:23
Xiaomi lansează oficial în România noul telefon Redmi Note 8 Pro în premieră europeană. Cât costă şi ce oferă

„Aceasta este prima lansare oficială a Xiaomi în România. Până în prezent, am colaborat eficient cu partenerii noștri locali, iar produsele noastre au fost foarte bine primite de consumatorii de aici. Am observat că românii sunt foarte interesați de produsele noastre, așadar piața din România a devenit importantă pentru noi. Prin intermediul unor evenimente precum cel de astăzi, dorim să oferim fanilor și utilizatorilor Xiaomi experiențe hi-tech de calitate superioară”, a declarat Tony Chen, director general pentru țările CEE & Nordice & Baltice.

Redmi Note 8 Pro are un ecran OLED de 6,53 inch și se bazează pe un chipset Helio G90T. Acesta are 6 GB memorie RAM și va fi disponibil în două versiuni: cu 64 GB respectiv 128 GB spațiu de stocare. Spațiul de stocare poate fi extins cu ajutorul unui card de memorie.

Opțiunea 6GB + 64GB va costa 1.199 Lei, în timp ce modelul 6GB + 128GB va costa 1.299 Lei.

Redmi Note 8 Pro este dotat cu cel mai recent procesor MediaTek Helio G90T, un procesor octa-core cu viteze de până la 2,05 GHz pentru o utilizare extinsă de zi cu zi. Totodata, procesorul grafic GPU Arm Mali-G76 3EEMC4 cu o frecvență maximă de 800 MHz și o putere de până la 1TMAC susținută de AI crește calitatea experienței de joc. De asemenea, dispozitivul este primul din seria Redmi Note echipat cu tehnologie LiquidCool, răcire cu lichid, pentru a facilita jocul de mare viteză, fără probleme si fără teama supraîncălzirii.

Mai mult, Redmi Note 8 Pro este dotat cu o antenă WiFi X suplimentară pentru o conexiune la internet mai fiabilă, precum și difuzoare 1217SLS și funcție Smart PA, pentru un sunet îmbunătățit pentru jocuri.

Camera foto de 64 MP dispune de un senzor Samsung ISOCELL GW1 și un obiectiv cu o apertură f/1.89. Există și două camere secundare, de 8 MP și 2 MP, una fiind ultrawide (120 de grade), iar alta de adâncime pentru portrete.

Redmi Note 8 Pro este acoperit cu Corning Gorilla Glass 5 pe partea din față și pe spatele telefonului pentru a-l proteja în cazul căderilor accidentale și a uzurii generale. Pentru o durabilitate sporită, dispozitivul respectă standardul IP52, care oferă o protecție eficientă anti-stropire.

Telefonul are trei variante de culori – Gri (Mineral Gray), alb (Pearl White) și verde (Forest Green). Bateria are o capacitate de 4.500 mAh, cea mai mare capacitate a seriei Redmi Note până în prezent. De asemenea, este echipat cu o serie de caracteristici, inclusiv modul de economisire a energiei și ajustarea inteligentă a luminozității, pentru a ajuta utilizatorii să maximizeze capacitatea bateriei. Mai mult, Redmi Note 8 Pro oferă încărcare rapidă 18W tip C, NFC multifuncțional, mod IR și jack de 3,5 mm pentru căști.

Redmi Note 8 Pro va fi comercializat din 21 octombrie în Mi Store București și online pe eMAG, Altex, Flanco și PC Garage. Telefonul va fi disponibil și în oferta operatorului de telefonie mobilă Digi.

În prima zi, Xiaomi va organiza un flash sale împreună cu eMag, unde versiunea cu 64 GB va fi disponibilă, în limita unui anumit stoc, cu 100 de lei mai ieftin.

Cum s-a comportat telefonul în teste

ECONOMICA.NET a primit în teste telefonul în varianta de 64GB şi culoarea verde. Iată concluziile noastre:

La unboxing am descoperit un încărcător de 18 waţi, un cablu de alimentare cu USB C, acul pentru portul SIM, o husă din silicon şi telefonul propriu-zis împreună cu manualul de funcţionare şi garanţia. Trebuie să menţionez că nu are inclus căşti sau folie de protecţie.

Bateria a venit încărcată la 70% şi după ce l-am configurat, am făcut destul de multe fotografii şi m-am jucat în jur de patru ore neîncetat, seara bateria încă avea 35%. Peste noapte a scăzut la 33%, însă după o încărcare de sub o oră, am adus bateria la 95%. Pe parcursul zilei, l-am folosit intensiv pentru mesagerie, redare video, jocuri, şi multe fotografii. Seara, bateria era la 60% şi m-a ţinut lejer până în după masa următoarei zile, dar la utilizare mai uşoară. De altfel, bateria mi s-a părut unul dintre punctele forte ale telefonului. Pentru o utilizare medie, bateria ţine două zile fără probleme.

Şi dacă tot am vorbit de redare video şi puncte forte, m-a impresionat faptul că ecranul le redă în full mode, marginile negre au în jur de 2 mm, insesizabil. De altfel, faţa telefonului este acoperită cu mai mult de 91% de afișaj.

Un alt lucru care m-a surprins plăcut a fost camera foto. Cum se vede din fotografiile ataşate, chiar şi pe timp de noapte, cu o lumină extrem de slabă, camera şi-a făcut treaba excelent pentru gama mid-range din care face parte. Pe timp de zi, mai ales cu soare, dar nu neapărat, fotografiile sunt şi mai reuşite, dar nu mi s-au părut cu mult peste ce reuşesc alte telefoane mid-range. De asemenea, camera este capabilă să filmeze videoclipuri FULL HD. Este un LCD IPS de 6,53 de inci, cu o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli. 

Telefonul are şi un senzor pentru macro cu ajutorul căruia poţi face fotografii de la numai 2,5 cm şi ies clare. Unghiul larg, de 120 de grade este este un add-on plăcut. Camera are o mulţime de filtre pentru Insta story-ul perfect.

Telefonul are un sistem de răcire cu lichid LiquidCool. Ce înseamnă? Nu numai că nu veți avea momente de supraîncălzire atunci când vă jucați jocuri, dar acestea vor rula mai uşor, cu un fps mai mare (n. red. – număr mai mare de cadre pe secundă). În plus, pasionații de jocuri online se vor bucura de prezența unui receptor Wi-Fi îmbunătățit (Wi-Fi X). Cu toate acestea, un utilizator de smartphone obișnuit nu apreciază această caracteristică, dar jucătorii o fac.

Dar, să trecem la software. Telefonul testat a venit cu Android 9 în combinaţie cu MIUI version 10.4.4. – sistemul de operare al Xiaomi. Telefonul se mişcă foarte bine pentru gama sa, este ce m-a surprins încă de la început. Dacă nu sunteţi obişnuit cu interfaţa MIUI, o să vi se pară greoaie la început, dar, apoi, cel mai probabil, o să vă obişnuiţi cu ea.

De asemenea, la 200 de grame, telefonul este un pic greu, mai ales dacă stă în husă şi după jumătate de oră de joc deja mă dureau degetele şi încheietura mâinii. După ce i-am dat husa jos, a fost mai bine.

Un alt lucru deranjant este faptul că nu am reuşit să conectez prin Bluetooth căştile personale, pe care le-am conectat cu uşurinţă la alte telefoane. Nu ştiu de ce s-a întâmplat asta şi voi investiga mai departe.

Un alt punct slab este pozitionarea sau, mai bine zis, dimensiunea senzorului de amprente. Chiar dacă se mişcă foarte bine, cu un timp de răspuns instantaneu, este un pic prea mic şi îl „cauţi” puţin, mai ales dacă telefonul se află în husă. Dacă nu este în husă, atunci este găsit mult mai uşor datorită marginii înalte a lăcaşului în care se află împreună cu camerele foto.

Concluzii

Cu siguranţă punctele forte ale lui Redmi Note 8 Pro sunt preţul, design-ul exterior, bateria şi camera. Punctele mai puţin ok sunt greutatea şi interfaţa, dar depinde de gusturi. Una peste alta, pentru clasa medie din care face parte, Xiaomi Redmi Note 8 Pro are un bun raport calitate/preţ şi cred că vor fi destui consumatori care îl vor aprecia.

Te-ar mai putea interesa și
CFR anunță că prelungește până pe 12 decembrie termenul pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a elementelor suprastructurii liniei de cale ferată Piteşti – Goleşti
CFR anunță că prelungește până pe 12 decembrie termenul pentru finalizarea lucrărilor de înlocuire a elementelor ...
Reluarea circulaţiei trenurilor pe distanţa Piteşti - Goleşti, anunţată pentru data de 25 noiembrie 2024, se amână pentru 12 decembrie 2024, având în vedere că lucrările de înlocuire la......
Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate 5 miliarde de lei pentru sprijinirea industriei prelucrătoare
Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate 5 miliarde de lei pentru sprijinirea industriei prelucrătoare
Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate 5 miliarde de lei pentru investiţii strategice în industria ...
O navă chineză e suspectată în ancheta privind secționarea a două cabluri de telecomuncații din Marea Baltică
O navă chineză e suspectată în ancheta privind secționarea a două cabluri de telecomuncații din Marea Baltică
O navă chineză imobilizată de trei zile în apropierea coastelor Danemarcei se află în centrul suspiciunilor şi demersurilor ...
Ucraina va primi un nou ajutor de la Banca Mondială, în scopuri sociale și umanitare
Ucraina va primi un nou ajutor de la Banca Mondială, în scopuri sociale și umanitare
Ucraina va primi în curând 4,8 miliarde de dolari de la Banca Mondială în scopuri sociale şi umanitare, a anunţat vineri ...