Zehetner, Immofinanz: Oferta CA Immo şi O1 este ridicolă. Ar trebui să plătească cel puţin 4 euro/acţiune
Pentru a cumpăra o participaţie minoritară din Immofinanz, oferta celor două companii ar trebui să fi de cel puţin 4 euro/acţiune, mai spune Zehetner, citat de Reuters.
Reamintim că ieri, 25 februarie, CA Immo a anunţat că împreună cu grupul O1 ar putea licita pentru o participaţie de 15%, la preţul de 2,51 euro/acţiune din Immofinanz, ceea ce face ca pachetul vizat de magnatul rus Boris Mints să fie este evaluat la circa 420 milioane de euro.
Acţiunile Immofinanz au crescut cu peste 10% după anunţul CA Immo.
CA Immo şi Immofinanz sunt cei mai mai proprietari străini de spaţii de birouri din România. Recent, grupul miliardarului rus Boris Mints, a cumpărat 26% din CA Immo.
Zehetner spune că este posibil ca cele două companii să caute să cumpere un pachet de până la 26% din Immofinanz, adăugând că investiţia ar fi bună din punct de vedere strategic, atât pentru acţionari, cât şi pentru companie.
Anunţul de ieri al CA Immo a venit după ce publicaţia austriacă Die Presse a relatat că grupul O1 l-a abordat deja pe Rudolf Fries pentru a-i cumpăra partea de 6,5% din Immofinanz.
Contactat de ECONOMICA.NET, grupul O1 a declarat că nu face comentarii pe acest subiect.
Proprietăţile grupului Immofinanz în România reprezintă 13,9% din portofoliul total al companiei, potrivit raportului financiar din primul trimestru al anului financiar 2014/2015. Grupul deţine în România 83 de proprietăți (16 investiţii finalizate, 12 în curs de dezvoltare şi 55 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 964 milioane de euro.
CITEŞTE ŞI Moldoveanul care şi-a făcut imperiu imobiliar în Rusia vrea să se extindă şi în România
Cine este Boris Mints
Boris Mints are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El este proprietarul companiei O1 Properties, care deţine mai mult de zece parcuri de business în Moscova, portofolio estimat la peste 4 miliarde de dolari. În 2014, Mints şi-a vîndut participaţia din FK Otkrytie, care avea în plan formarea celui mai mare grup financiar privat din Rusia, format din activele Otkrytie Bank, Nomos-Bank şi Petrokommerz Bank. Mints este de profesie fizician, iar în anii ’90 a lucrat în cadrul Comitetului pentru administrarea proprietatilor statului, dar şi în cadrul administraţiei prezidenţiale.