‘Partea politică are o agendă paralelă oarecum cu partea economică, cel puţin cum credem noi şi cum s-a văzut în ultima parte, îngrijorător de paralelă. Faptul că firmele din România au avut o evoluţie excepţională în anii respectivi nu se datorează neapărat unui mediu politic prietenos, ci datorită unei oportunităţi. După 7 ani de secetă oamenii au început să investească, au avut şi creşteri salariale, să cumpere, să îşi schimbe televizoarele, maşinile, să îşi cumpere case şi automat economia merge. Întrebarea este: după reducerile masive de taxe pe care le-am avut şi care sunt bune pentru a susţine economia, cum capitalizezi respectivele măsuri?’, a subliniat Zeno Căprariu.
Acesta a dat exemplul Statelor Unite ale Americii, unde Donald Trump face acelaşi exerciţiu de reducere de taxe, şi a afirmat că pasul al doilea este utilizarea acestei reduceri, astfel încât banii intraţi în economie să fie dirijaţi spre alte investiţii, iar creşterea economică să continue şi să fie sustenabilă, nu una bazată pe consum.
‘O să vedem, în 2018 – 2019 creşterea economică va scădea masiv, pentru că inflaţia va eroda puterea de cumpărare a oamenilor’, a mai spus Zeno Căprariu.
Potrivit sursei citate, fără investiţii străine directe, România are slabe şanse să păstreze ritmul de creştere economică de 7-8% anual.
‘Este important ca pe agenda politicului, lăsând la o parte modificarea lucrurilor care merg, în Justiţie, să se ocupe de lucruri care nu merg sau care trebuie să fie ajustate’, a afirmat Zeno Căprariu.