Zentiva România mizează pe un profit de 47,9 milioane lei în acest an, în creştere cu aproape 50%

Producătorul de medicamente Zentiva România (SCD) a bugetat pentru acest an un profit net de 47,9 milioane lei, în creştere cu 49,2% faţă de câştigul obţinut anul trecut, de 32,1 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat vineri în AGA.
Economica.net - lun, 29 apr. 2013, 16:09
Zentiva România mizează pe un profit de 47,9 milioane lei în acest an, în creştere cu aproape 50%

Tot în şedinţa AGA de vineri, acţionarii au decis alocarea unui dividend brut de 0,048 lei/acţiune, în sumă de 20 milioane lei. Pentru 2011, acţionarii au încasat dividende cu 40% mai mari, respectiv un dividend brut de 0,0812 lei/titlu.

Trei fonduri de pensii ING şi fondul ING International Romanian Equity, care deţin cumulat 5,13% din acţiunile Zentiva, au solicitat dividende cu 44,3% mai mari faţă de propunerea administratorilor, în sumă de 28,88 milioane lei (6,5 milioane euro), însă propunerea acestora nu a fost aprobată.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli discutat în AGA, compania mizează pe o cifră de afaceri cu 15,1% mai mare, de 300,2 milioane lei. Zentiva a încheiat anul trecut cu afaceri de 260,8 milioane de lei (58,5 milioane de euro).

Potrivit celor mai recente raportări, producătorul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deţine direct şi indirect 74,9% din acţiunile Zentiva.

În România grupului Sanofi-Aventis este prezent cu două entităţi juridice distincte – Sanofi-Aventis România şi Zentiva.

Sanofi România a fost anul trecut liderul pieţei farmaceutice, cu o cotă de piaţă de 8,4%, la vânzări de 978,3 milioane lei , potrivit datelor Cegedim.

Cel mai recent schimb cu titlurile Zentiva a fost perfectat la Bursă la un preţ de 0,8 lei/titlu. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 333,5 milioane lei (77,2 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...