Zina Dumitrescu rupe tăcerea. Se află la o „pensiune” şi se simte foarte bine VIDEO
„Nu sunt la nici un azil. Sunt la o pensiune, eu am vrut să plec din București și am venit la pensiunea asta. Este o zonă de deal. Nu știu să vă spun mai multe„, a declarat celebra creatoare de modă la România TV.
Ea a precizat că mai stă la „pensiune” încă o săptămână, că este prietenă cu „doamna directoare” şi că mai sunt „două doamne” cu care s-a împrietenit.
Legat de declaraţiile vecinilor că ar fi internată la azil, Zina Dumitrescu a spus că nu ştie lumea mai bine decât ce ştie ea.
„Oamenii sunt dispuși să fabuleze tot timpul„, a arătat Zina Dumitrescu, completînd că n-a mai vorbit cu fiul său de 2-3 zile, fiind plecat în Elveţia.
Zina Dumitrescu a mai declarat că, atunci cînd se va întoarce, vrea să se apuce să lucreze la o nouă colecţie.
„Vreau o să fac colecție de primăvară-vară, mai mult de vară, că primăvara e pe trecute.„
Locul în care se află Zina Dumitrescu se numeşte Green House Residence şi este situat în comuna Mătăsaru, judeţul Dîmboviţa.
Potrivit prezentării de pe site-ul propriu, Green House este un centru de cazare şi îngrijire pentru persoane vârstnice.
Directoarea centrului, Maria Pândaru, a spus la România TV că Green House este o „rezidență unde oamenii aleg să vină pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.”
Potrivit acesteia, Zina Dumitrescu a venit aici pe data de 12 noiembrie cu intenția de a rămâne până la Crăciun, dar pentru că „i-a plăcut foarte mult” şi pentru că fiul a plecat în străinătate, a ales să-şi petreacă sărbătorile la Green House.
Întrebată cum ar califica starea Zinei Dumitrescu, Pândaru a răspuns:
„Este o stare potrivită unei persoane aflată la vârsta pe care o are. Este ok. O doamnă la 74 de ani care gîndește ok, vorbește coerent. A venit aici o perioadă să se odihnească, înainte de a lucra la o nouă creație.„
Potrivit informaţiilor de pe site, Green House oferă următoarele servicii: cazare în regim de pensiune; camere cu 1, 2 sau 3 paturi; îngrijire 24 de ore din 24; Medic internist, asistentă medicală şi îngrijitoare; hrană cât mai ecologică; 5 mese pe zi (3 mese de bază şi 2 gustări); terapie ocupaţională în funcţie de starea de sănătate fizică sau psihică a fiecăruia (ex: excursii, serate, pictură, grădinarit etc.); diverse alte servicii la cerere.