Ziv Gigi este noul director general al dezvoltatorului GTC în România
Ziv Gigi are o experiență de peste 15 ani pe piețele imobiliare din Europa Centrală și de Est. Anterior acestei funcții, Gigi a fost director financiar (CFO) al operațiunilor GTC din Bulgaria, România și Serbia.
Pe lângă experiența în dezvoltarea și în administrarea activelor, Ziv Gigi este și contabil certificat CPA. Acesta are peste zece ani de experiență în managementul financiar, specializat în strângerea de capital și planificarea strategică. În trecut, Ziv a lucrat ca auditor pentru Ernst & Young Israel și ca director financiar pentru un dezvoltator privat din Ungaria și Turcia.
Grupul GTC este unul dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori imobiliari, activ în Polonia și în capitalele țărilor din Europa Centrală și de Est.
Globe Trade Center (GTC), proprietarul turnurilor City Gate din București, a trecut pe pierdere în 2020. Dezvoltatorul a marcat o pierderă netă de 71 de milioane de euro, deși profitul înainte de taxe a fost de 66 de milioane de euro, a anunțat compania. În 2019, GTC raporta un profit net de 92,1 milioane de euro.
Chirii în ușoară scădere în România
Portofoliul GTC în România este compus din cinci clădiri de birouri generatoare de venituri, care au o suprafață brută de 67.000 de mp și reprezintă 9% din întreg portofoliul companiei. Veniturile din chirii au fost de 17,22 milioane de euro, în ușoară scădere față de 2019, când acestea au fost de 17,49 milioane de euro.
Pe 19 martie firmele City Gate și City Gate Bucharest, prin care au fost construite turnurile de la Piața Presei, au semnat prelungirea contractului de împrumut cu Erste Group Bank AG, pentru încă cinci ani, a mai anunțat compania.
Rata de ocupare în clădiri a fost de 93%, iar durata medie a contractelor de închiriere a fost de 1,9 ani. Randamentul aplicat a fost de 7,7%. Valoarea medie a chiriei a fost de 20,5 euro/mp/lună. Valoarea portofoliului a scăzut de la 190,4 milioane de euro în 2019, la 172 de milioane de euro în 2020. Scăderea provine în principal din deprecierea City Gate, și asta datorită reducerii valorilor estimate ale chiriei.
Anul trecut, fondul de private equity Optimum Ventures Private Equity Fund, deținut de Optima, controlată de Banca Nationala a Ungariei, a preluat 61,49% din GTC.